Aydınpınar yolu üzerinde bulunan semt garajının kaldırılmasına otobüs işletmecilerinin ve esnafın tepkisi giderek artıyor.

Aydınpınar yolu üzerinde bulunan Tuna Garajı'nın kaldırılmasının işlerini olumsuz etkileyeceğini düşünen esnaflar, yolcu otobüsü işletmecilerine destek verdiler. Garajın bulunduğu mevkide toplanan otobüsçüler ve çevre esnafı, civarda bulunan işyerlerinin camlarına “garajımızı geri istiyoruz”, “üçüncü depremi yaşıyoruz” yazılı dövizler astılar.

Otobüs işletmeciliği yapan esnafın itiraz konularından biri olan Gölyaka Otobüslerinin bu yolu kullanması ile ilgili olarak belediyenin duraklar tahsis ettiği dikkat çekerken, esnaf ve otobüsçüler DÜSİAD Toplantı Salonu'nda toplanarak sorunlarını anlattı.

Çevre esnafından Mehmet Özdoğan, daha önce pazar yerinin kaldırıldığını, bu semt garajının kaldırılmasının ise kendileri için üçüncü bir deprem olduğunu söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan'ın semt garajının kaldırılmayacağına ilişkin açıklamasından üç gün geçmeden karar alındığını belirten Özdoğan, kendilerinin kepenk kapatmak durumunda kalacağını, ancak dağ gibi biriken borçlarını nasıl ödeyeceklerini bilemediklerini dile getirdi.

Esnaf Murat Ayyıldız ise, sorunlarını Ak Parti Düzce Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu'nun iyi bildiğini belirtirken, mağdur duruma düşürülmelerinin hesabını sandıkta göreceklerini söyledi. Ayyıldız, sorunlarını Başbakan Erdoğan'a iletmekte kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.