1984 yılında kurulan Küçük Sanayi Sitesi’nin çilesi bitmek bilmiyor. Uzun mahkeme süreçleri, sel ve deprem felaketleri yaşayan Küçük Sanayi Sitesi’nin esnafı geçtiğimiz yıl tapularına kavuştu ancak bugün bakıldığında sitede çalışmak büyük uğraş gerekiyor.



Birçok il de olduğu gibi Düzce Küçük Sanayi Sitesi’de çamurla mücadele ediyor.
2014 Ağustos ayı itibariyle %99'u tamamlanan, 320 dükkanın faal olarak çalışmaya başladığı Küçük Sanayi Sitesi sınırları içerisinde Düzce Otomobil Satıcıları Derneği üyelerine tahsis edilmiş Oto Galericiler Sitesi ve Açık Oto Pazarı mevcut.

Ancak sitenin özellikle Hurdacılar sitesi kısmı her yağmur sonrası çamur deryaları oluşuyor. Siteye gelen vatandaşların üstü başı, araçları çamur içerisinde evine dönüyor.



Ağır tonajlı araçların sıklıkla girip çıktığı sitede oluşan büyük çukurlar, araçların güçlükle ilerlemesine neden oluyor. Araçların çukurlardan kaçmak için yapmadığı manevra kalmıyor, vatandaş balçığa dönen yolda yürüyemiyor.



Esnaf ise bu sorunun çözülmemesinde Küçük Sanayi Sitesi yönetimini suçladı. Yönetim ise Belediyenin yapma sözü verdiğini belirtiyor. Esnaflar, “Bırak araba girmesini yürüme yürüyemiyoruz. Bu nedir ya? Vicdanınız var mı? Köstebek yuvası geçti balık tutacağız artık. Yönetimden kaynaklanıyor. Aylardır şuraya bir şey dökeceğiz diyorlar. Ama ortada bir şey yok. Müşteri gelmiyor kaçıyor. Kendi arabamızla geçemiyoruz.”diye konuştular…

Müşterinin gelmediğini belirten esnaflar, yetkilerin yaşadıkları çileye çözüm bulmasını istiyor.

Haber; S.KAŞKIR