ESRARENGİZ OLAYLAR

Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Kiraztarla Köyü'nde son günlerde meydana gelen "esranergiz olaylar" büyük endişeye yol açıyor.Biri prefabrik iki evin yakılmasıyla başlayan "belalar zinciri" fındık ağaçlarının kesilmesi ve ardından kavak tarlasının da aynı yöntemle tahrip edilmesiyle devam etti.. Kiraztarla Köyü halkı şimdilik korku ve endişe içinde "bunları kim yapıyor" diyerek adeta isyan ediyor…80 haneden oluşan yaklaşık 350 nüfusa sahip Kiraztarla Köyü'nde son günlerde meydana gelen felaketler büyük bir panikle takip ediliyor..

Köye gidip görmeden inanamayacağınız olaylarla köy adeta içten içe kaynıyor..4 bin 500 dönüm fındık tarlasının kesildiğini duyarak Avusturya'dan apar topar köye gelen Topkan ailesi  tarlayı gördüklerinde gözlerine inanamamış.İşte Ali ve Feriha Topkan'ın kahreden ve iç sızlatan sözleri...

YANGINLA BAŞLADI..

Köydeki olumsuzluklar ve terslikler biri prefabrik iki evin "esrarengiz şekilde " yakılması ile ortaya çıkmış. Evi yakılan İlhami  Aksu'nun açıklaması "düşündürücü"

PANİK BÜYÜK

Köyde yaşanan olumsuzlukların köyde yaşayan kişiler arasında "büyük panik"ğe neden olduğu görülüyor.Konuyla ilgili istihbaratın haber merkezimize ulaşması üzerine gittiğimiz Kiraztarla Köyü'nde vatandaşların kadın erkek çoluk çocuk bizi karşıladığına şahit olduk..Herkesin derdi büyüktü ve herkes bir şeyler söylemenin telaşı içindeydi..Köy halkından Filiz Deniz’in "korkuyoruz endişe ediyoruz. Kim olduğunu bilsek ona göre hareket edeceğiz, bizi kim koruyacak biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz" diye de sitemde bulunması dikkat çekti:

KAVAK AĞAÇLARI KESİLMİŞ

Kiraztarla Köyü'nde bu zamana kadar rastlanmamış bir "Yeşil Katliamına" şahit olduk.4 bin beşyüz dönüm bir yerde, 26 dönüm bir başka yarda fındık tarlasında bulunan fındık ağaçları öyle kesilmiş ki yarıya kadar kesilip o şekilde bırakılmış. Bir başka yerde de 17 dönüm kavak tarlasının 8 dönümü  yine aynı yöntekle katledilmiş.Katledilen kavak tarlasındaki kavakları bize gösteren Hamza Yılmaz, konuşurken köylülerin kendisini dikkatlice dinlediğine şahit olduk:

SON ÇARE

Bir başka fındık bahçesinde de tarla sahibinin "son çare"diyerek kesilen fındık ağaçlaması "son çırpınış ve son çare arayışı" yürekleri dağladı

Çilimli'nin Kiraztarla Köyü'nde meydana gelen bu tür esrarengiz katliamların kim veya kimler tarafından yapldığının ortaya çıkarılmasını beklerken, yetkililerin bir an evvel konuya el atmasını ve çare bulunmasını bekliyor..

Haber;E.TAYHAN