Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir takım temaslarda bulunmak üzere komşu il Bolu'ya geldi. Burada şehir için bir çok müjde veren Bakan Eroğlu'nun konuşmasında 'estetik' vurgusu vardı.

 

Bakan: Artık estetik ön planda olmalı

“Artık şehirlerde estetiğin ön planda olması gerekmektedir." diyen Eroğlu, "Tüm Türkiye’de yani 81 ilde bu dere ıslahı projelerini yapacağız. Ama bu konu ile ilgili buradan talimatımı verdim. Bolu’nun ki en güzeli ve en estetiği olacak” dedi. Kısaca Bolu’nun turizm kenti olması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu'nun bu açıklamaları yaklaşık 2.5 yıl önce bir dizi açılış için geldiği Düzce'de yaptığı açıklamaları hatırlattı.

 

Güzelliklerin ortaya çıkarılması bekleniyordu

Eroğlu o ziyarette Düzce'nin dereleri başta olmak üzere güzelliklerini ortaya çıkarılacağı çalışmalar yapacaklarını vurgulamıştı. Bu ziyaretten 1 yıl önce dönemin Valisi Ali İhsan Su ile yaptığı toplantılarda da Bakan Eroğlu'nun, dere ıslahlarının yanı sıra üzerlerinde yürütülen projeler için de "Estetik çalışma yapılsın" talimatını sık sık yinelemesine karşılık Düzce'nin tam ortasından geçen Asar Deresi'ndeki çalışmalar bu beklentiyi karşılamıyor.

 

Eleştirilerle gündeme geliyorlar

Şu günlerde terminal-TEM bağlantı yolu ile ortak yürütülen çalışmalar gerekçesiyle Selahattin Olcar Köprüsü başta olmak üzere bazılarının yapım aşaması süren 8 köprü mimari açıdan göz doldurmaması nedeniyle eleştiriliyor. Eleştiriler görsellikle de sınırlı kalmıyor. Hem yaya hem de araç trafiği gözetilerek projelendirilen geniş köprüler zaman zaman üzerlerine park edilen araçlar ya da yarattığı tehlikelerle gündeme gelirken, sürücüler kadar yayalar da sıkıntılar yaşıyor.

 

Vaadler gerçek olur mu?

Bir çok mimar ve şehir planlamacısı tarafından Düzce şehir merkezinin çok önemli bir noktasından geçmesi nedeniyle 'iyi değerlendirilmeli' çağrısı yapılmasına karşılık Asar Suyu, klasik köprüleri ile tipik bir dere olarak öne çıkarılmayı bekliyor. İçerisinde yapılacak güzelleştirme, etrafında yapılacak yeşillendirme çalışmalarına eklenecek yürüyüş ve oturma alanları ile sosyal donatılarla her iki tarafına da canlılık getirilmesi vaad olarak projelere de yansıyan Asar Deresi'nin yakın zamanda bu beklentilere kavuşması zor gibi görünüyor.

Haber;C.ÜSTÜNER