Yurt genelinde olduğu gibi Düzce'de de son zamanlarda bazı market ve mağazaların rakam oyunlarıyla etiketlerde farklı kasada farklı fiyat uygulaması tüketicilerin tepkisine neden olmaya başladı. Etiket uyanıklarına yönelik artan şikayetler üzerine rutin denetimler daha da sıklaştırılırken, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı'dan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi.
 
Tüketicinin korunması hakkındaki kanunda “Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır” maddesi yer aldığını belirten Vali Dağlı, bu kapsamda alışveriş yapan vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi. Etiket fiyatı ile kasa fiyatlarının kontrol edilerek alışveriş yapılması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulunan Vali Dr. Zülkif Dağlı, etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasında farklılık olmasından dolayı problem yaşayan vatandaşların ispatlayıcı belgeler ile birlikte Ticaret İl
Müdürlüğü'ne müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.
 
Vali Dağlı ayrıca il genelinde Ticaret İl Müdürlüğü ile Düzce Belediye Başkanlığı'nda görevli personeller tarafından gerekli denetimlerin yapıldığı ve yapılmaya devam edileceğini belirtti.

Haber: C.ÜSTÜNER
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ