Nisan ayının 3. haftası kutlanan Turizm Haftası için, ilimizde bir çok etkinlik gerçekleştirilecek. İlk etkinlik 12-13 nisan tarihleri arasında TÜRSAB Ankara Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu ve bölge seyahat acentaları ile Düzce İnfo Gezisi gerçekleşecek. Katılımcıların güzel vakit geçireceği gezi bir gece konaklamalı olacak. İkinci etkinlik ise 15 Nisan Salı günü saat 10:00'da Ticaret Meslek Lisesi önünde toplanarak Anıt Park'a kadar öğrenciler, protokol, turizmciler, halk, folklör , ekipleri, Düzce Belediyesi Bando Takımı ve Mehter Takımı, Alternatif Doğa Sporları ve Sporcuları ile renkli bir Turizm Haftası yürüyüşü gerçekleşecek. Yürüyüşün ardından Anıt Park'ta toplanan grubu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencillerinden oluşan Halk Oyunu Ekibi'nin Yığılca Yöresi- Ördek Oyunu gösterisi etkinliği şenlendirecek. Gösterinin ardından çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Protokol konuşmaları, Kültür-Turizm Sosyal Aktiviteleri ile son bulacak.

 
16 Nisan Çarşamba günü saat 16:00'da Düzce Üniversitesi Gölyaka Turizm Meslek Yüksek Okulu, "Otelcilik Konusunun Turizm İçerisinde Değerlendirilmesi" konulu panel düzenleyerek katılımcılarını bekliyo olacak.


18-19-20 Nisan günleri arasında da Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü Rafting Parkuru'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile beraber 3. Ulusal Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlenecek ve hem katılımcılara hemde izleyici olarak orada bulunanlara heyecanlı ve eğlenceli dakikalar geçirtecek gibi gözüküyor.


21-22 Nisan tarihlerinde ise bir TÜRSAB Avrupa Bölge Yürütme Kurulu ve Seyahat Acentalarıyla Düzce İnfo Gezisi gerçekleşecek. Yine 21 Nisan'da bir otelde,Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında, destek alan İl Özel İdaresi ve Müdürlüğü ortaklığı ile Mobil Şehir Turu projelerinin tanıtımı ve gala gecesi 19:30'da gerçekleşecek. 


26 Nisan Cumartesi günü saat 09:00'da Anıt Park'tan başlayarak protokol, halk ve basın mensupları ile ilk olarak Yığılcaya ardından Hasanlar Baraj Gölü'ne sonrasında ise Yoğunpelit ve Mengen Şelalelerine son olarak da Yılançatı Kanyonu ve Şelalesi Güzergahında doğa yürüyüşü ve foto safari etkinliği içeren geziler yapılarak doğayla iç içe eğlenceli dakikalar geçirilecek.

Off-Road tutkunları ve Off-Road yarışlarını izlemekten keyif duyanlar için Kaynaşlı Üçköprü'de, 26 Nisan saat 12:00'da, 27 Nisan'da ise saat 10:00'da Türkiye Off-Road 3. Ayağı Yarışmaları gerçekleşecek.


Etkinlikler Nisan ayıyla da sınırlı kalmıyor ve mayıs ayında da etkinlikler devam ediyor. Mayıs ayının 17 ve 18'inde iki gün sürecek Kabalak Köyü Avuç İçi Yaylası 9. Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri gerçekleşecek ve şenliklere katılanlar gönüllerince eğlenebilecek.


Son etkinlik olarak ise bisiklet festivali var. 23-24-25 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Düzce 2. Uluslararası Bisiklet Festivali Saat 09:00'da Anıt Park'ta başlayacak.İlimizde dolu dolu geçecek nisan ve mayıs aylarındaki etkinliklere herkes davetli.