Geçtiğimiz günlerde Efteni gölünün bir türlü hayata geçemeyen " eylem planı" ve çöp sorununu ekranlara getirmiştik.
2005 yılında bakanlar Kurulu kararı ile Yaban hayatı geliştirme sahası olarak ilan edilen Efteni Gölü için ıslah çalışmaları ve eylem planının hayata geçirilmeyi beklerken konu hakkında bilgi aldığımız Vali Adnan Yılmaz, hiç birşeyin dondurulmadığını hepsinin etap etap eyleme geçirileceğini dile getirdi.

13 MAYIS'TA "PLAN VAR EYLEM YOK" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Vali Yılmaz, "Efteninin yıllara taksim edilmiş bir eylemi var. Etap Etap herşey vaktinde yapılacaktır. Hiçbirşey ötelenmemiş, dondurulmamıştır. Zamanında yapılacatır. "dedi.

Eğitimden Geçiyor

Göl ve çevresindeki çöp sorunu hakkında konuşan Vali Yılmaz, bu kounun sadece yetkililere değil, vatandaşlara da büyük görev düştüğüne dikkat çekti.

Yılmaz, "çöp meselesi sadece görevlilerin bertarf etmesi değildir. Bizim çevremizi koruma belleğimizin gelişmesi lazım. Dünyanın hayran olduğu bu gölümüzü korumak hepimize düşer. Otomobiline alsın çöpünü sonra gitsin çöp kutusuna atsın. Biz temiz tutmak çin elimizden gelen gayreti gösterdik göstereceğiz. Aynı durum melen havzası içinde geçerli. Oraya atılan çöplerde eğitimden geçiyor. Burada basına da büyük görev düşüyor. Yazı yazılıyor gönlünüzde varsa kirletmez hatta cebinize koyarsınız. Bence bu eğitimden geçiyor."diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR