Organize Sanayi Bölgesi'nde sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını iddia ederek 71 gündür işyerlerinin önünde oturma eylemi yapan 41 işçiye Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan destek geldi.

Sloganlar eşliğinde OSB'ye gelen heyet, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK'e bağlı sendikaların yönetici ve temsilcileri, konfederasyonun örgütlü olduğu işyerlerinden gelen sendikalılardan oluştu. DİSK yönetici ve üyeleri, Deri İş Genel Başkanı Musa Servi tarafından karşılandı. DİSK üyeleri, beyaz önlüklü eylemcilerin yanında, kırmızı önlük ve şapkaları ile dikkat çekti.

İşçilerin eylem yaptığı fabrikanın önünde toplanan yaklaşık 120 kişilik gruba hitap eden Deri İş Genel Başkanı Musa Servi, eylemin başından bu yana yaşanan gelişmeleri anlatırken, hukuksuz uygulamayı işverenin yapmasına rağmen baskı altında kalanların işçiler olduğunu iddia etti

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise, Kocaeli, Gebze ve Düzce bölgesinde devam eden grev ve direnişlere dayanışmı ziyaretlerini düzenlediklerini, adım adım dayanışmayı büyüttüklerini söyledi.

Jandarmanın güvenlik önlemleri ile yapılan eylem sırasında, işten atılan işçiler ve DİSK üyesi sendikalılar direniş mesajları veren sloganlar attılar.