İstanbul Caddesi’nde gerçekleştirilen eylemde, emeklilikte yaşa takılan ve emekli olamadan vefat ettiği kabul edilen mevta için gıyabi cenaze töreni düzenlendi. “Mezarda Emekliliğe Hayır” yazılı tabut ile gerçekleştirilen eylemde, tabutun üzerine emekli maaş kartı bırakılarak, mevtanın son isteği gıyaben yerine getirildi.

Esnaf, işçi, memur veya çiftçi olduğu varsayılan gıyabî mevtanın emekli olmasının uygun görülmesinin 3 defa sorulduğu ve ‘görüyoruz’ cevabının alındığı enteresan eylemde, EYT’ler bu hale gelmeden emekli olmak istediklerini vurguladı.
Emeklilikte yaşa takılmama yolunun sandıktan geçtiğinin altı çizilirken milletvekilleri ve partilere seslenen topluluk, sorunlarının çözümü için adım atılmasını istedi.


“Elimizden alınan haklarımızı istiyoruz”
Topluluk adına konuşan Mehmet Ali Çelik, bazı kesimlerce yanlış algılandıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ülke genelinde, bizler hakkında yanlış ithamlara rastlıyoruz. Bizlerin genç yaşta emekli olma düşüncesinde olduğumuzu zanneden vatandaşlarız var. Bizler, yıllardır bu ülkenin toprağına, sanayisine, havasına ve suyuna, ülkeye en büyük hizmeti yapan işçileriz, memurlarız, çiftçileriz. Bizler yasa çerçevesinde elimizden alınan haklarımızı istiyoruz. SGK primi ödemden sağlık hizmetinden faydalanamıyoruz. 45-55 yaşında, fabrika ve işletmelerde iş bulamayan vatandalar olarak, bizleri yasal haklardan faydalandırın.”

“Düzce’mize bu derneği kazandıracağız”
Kısa sürede dernekleşme ve bu sorunların çözümü noktasında daha etkili olma hedeflerinden bahsederek sözlerini devam ettiren Çelik şunları dedi:

“Bizler türemedik, hakkımızı istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz. Bizler çalışanız, gördüğünüz gibi arkadaşlarımız, Türkiye’nin birçok noktasında bir araya geliyor. İstanbul bölgesi olmak üzere gerekli görüşmeleri yaptık. Dernekleşme konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Nasipse en kısa zamanda Düzce’mize bu derneği kazandıracağız.”

“Bizler seçmeniz”
Sorunun çözümü olacak olan siyasilere seslenen Çelik, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Meclise giden vekil arkadaşları, belediyelere seçilecek olan arkadaşları seçen bizleriz. Bizler seçmeniz, oy verirsek sizler meclise gidersiniz, belediyelerde başkanlık yaparsınız. Sizleri oraya seçen biz vatandaşlara, sahip çıkmak zorundasınız.”
 
Açıklamaların ardından topluluk, hep bir ağızdan “sadaka değil, hakkımızı isteriz” şeklinde slogan attılar.



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv          

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya  

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8