Gümüşova’da faaliyet gösteren bir fabrikada yaklaşık 20 aydır toplu sözleşme mücadelesi veren sendikalı işçiler ile fabrika yönetimi arasında gerginlik çıktı. Çıkan gerginlik sonrası işçilerden birisi fabrikanın personel müdürüne ait arabanın camını kırdı. Olay sonrası fabrikaya çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. jandarma ekipleri fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken iş veren ile sendika arasında uzlaşma sağlanmaya çalışıldı. Birleşik Metal İş Düzce Temsilcisi Talat Saygılı mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada; işverenin grev oylamasına müdahale ettiğini öne sürdü:

Saygılı,“Bizler Birleşik Metal İş Sendikası olarak yaklaşık 20 aydır bu iş yerinde toplu sözleşme mücadelesi yapıyoruz. Toplu sözleşmenin geldiği yer itibari ile bu iş yerinde grev oylaması vardı. tabii iş veren grev oylamasına müdahale ederek tek tek tek üye olmayanları, üye olanları veya emri altında olanları burada grev oylamasını iş verenle yana oy kullanmasını talep ederek burada bir sonuç çıkartmaya çalıştı. tabii fabrikanın doktorundan fabrikanın müdürüne ve personel şefine kadar aslında kanunen oy kullanmamaları gerekirken oy kullandırarak farklı bir sonuç ortaya çıkarttı. Tabi arkadaşlarımızın da buna açıkça bir tepkisi var.”dedi.

Fabrikada insanlık onuruna yakışmayacak bazı uygulamalar olduğunu öne süren Saygılı, işvereni aklı selim davranmaya davet etti.

Saygılı, “diğer taraftan burada yaşanan sürecin bir sonucu olarak sadece burada grev oylamasından kaynaklı olan bir şey değil , insanların tuvalette kalma sürelerini bahane göstererek işten  çıkartma sebebi olarak sayılan bir iş yeri burası. İnsanlık onuruna yakışmayan  uygulamaların olduğu iş yeri. Hatta bugün İŞKUR memurları bile şaşırdı. Tuvaletlerin kapısına gece görüşü takarak tuvalette  kalma dakikalarını işten çıkarma sebebi olarak gösteren bir işyeri. Grev oylamasına işverenin müdahale etmesi işçilerin büyük tepkisine yol açtı. Bunun gerginliği yaşanıyor. İşverende aklı selim davranarak sendika  ile masaya otururuz.” diye konuştu.