Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, İstanbul’da katıldığı bir fuarın ardından Düzce’yi ziyaret etti. Ayakkabıcılar çarşısında esnaf ile bir araya gelen Aydan, sorunları dinledi ve çözüm yolları üzerine görüşlerini paylaştı.
 
Ayakkabıcı esnaflarıyla görüşmesinin ardından kameraların karşısına geçen Başkan Aydan, sektörün geleceği ile ilgili düşüncelerini aktardı.
 
“İHRACATIMIZ 570 MİLYON $ CİVARINDA”
Düzce ve Türkiye’de ayakkabıcıların yaşadığı sıkıntılara vakıf olduğunu belirten Ahmet Aydan, dolar kurundaki dalgalanmadan en çok etkilenen sektör olduklarını iddia etti. Yaşanan gelişmelerden ümitli olduğunu sözlerine ekleyen Aydan şu ifadeleri kullandı:



“Bu hafta içerisinde, 81 ilden gelen arkadaşlarımızla, Sakarya’da bir toplantı yaptık. Bu toplantıda bütün sorunlarımızı masaya yatırdık ve çözüm önerilerimizi hazırladık. Ardından bütün arkadaşlarımızla İstanbul’a ‘31. Ayakkabı ve Moda Fuarı’na gittik. Fuardan çok ümitlenerek geldim. Çünkü bu fuara 81 Ülkeden katılımcılar geldi. Bu katılımcılar bugün itibari ile siparişlerini vermeye başladılar. Arkadaşlarımızın yüksek miktarda sipariş alması bizi sevindirdi.
 
Ülkenin en önemli sektörü ayakkabıdır. Bizim olmazsa olmazımız ihracattır. Bir ivme yakalayarak ihracatta, ithalatı geçtik. Temmuz ayı itibari ile ihracatımız 570 Milyon $ civarında. Amacımız yıl sonuna kadar, Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteği ile 800 Milyon $’a ulaşmak. Bunu yakalayacağımıza inanıyoruz. Hatta bu sayıyı 1 Milyar’a çıkartmak da istiyoruz.”
 


“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Ayakkabı sektörünün eskiden çek usulü ile yürütüldüğünü ve yeniden bu uygulamaya dönülmesi gerektiğini dile getiren Aydan, “Biz bu çarkı döndürmek istiyoruz ve bunda kararlıyız. Kesinlikle karamsar olmamalıyız. Amacımız bir an önce normale dönmek. Aslında normaldeyiz ama daha iyi ve güzel olmasını, bütün atölyelerimizin çalışmasını istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir dalgalanma yaşadık ama kısa sürede güzel gelişmeler yaşayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.



Başkan Aydan, doların yükselmesi ile fırsatçıların meydana çıktığını belirtti. Aydan, dosyalarını hazırlayıp, Ticaret Bakanlığından denetim isteyeceklerini söyleyerek açıklamasını tamamladı.


Haber: İ. AYDOĞDU