Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü açılış törenine katılmak üzere Düzce’ye gelen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Düzce Gürcü Kültür Derneği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Öncü Haber’e konuşan Aydın Düzce’de pek çok yöreden insanın huzur içinde yaşamasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bu bizim zenginliğimiz” dedi.

Haydar Zaferler, Nurettin Zaferler, Haşim Keleşler ve Çolak İsmailler yetişecek
Düzce’nin Türk güreşi için önemli illerden biri olduğunun altını çizen Aydın şöyle konuştu:

“Düzce’den Haydar Zafer, Nurettin Zafer gibi Avrupa’da ve Dünyada olimpiyatlarda madalya almış bir ilimizdir. Bunun yanında yağlı güreşte de Düzceli Çolak İsmail gibi Haşim Keleş gibi başpehlivanların yetiştirdiği bir il. O yüzden Düzce bizim için önem arz etmektedir. Bugün de buraya gelişimizin sebebi Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in kendi dedesinin adına yani Haşim Keleş adına bir güreş salonu yaptırmıştır, açılışını yaptık. Bu güreş salonumuzun hem Düzce hem de Türkiye için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde Haydar Zaferler, Nurettin Zaferler, Haşim Keleşler ve Çolak İsmailler yetişecektir.”

Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü’nün açılmasının önemli bir kazanım olduğunu söyleyerek bu salonun yeni ve genç şampiyonlar yetiştireceğini belirtti.

Hemşerilerimizi ve derneğimizi de ziyaret etmek istedim
Kendisinin Osmanlı-Rus Savaşı Dönemi’nde Batum’dan Bursa’ya göç eden bir ailenin torunu olduğunu ifade ederek şu ifadelerde bulundu:

“Ben 20 yıl gibi bir süre Batumlular Dernek Başkanlığını yaptım. Buradaki Gürcü Derneği Başkanı ve yönetici arkadaşlarımızla tanışıklığımız var. Bu vesileyle Düzce’ye gelmişken hemşerilerimizi ve derneğimizi de ziyaret etmek istedim.”

Bu bizim zenginliğimiz
Son olarak Türkiye’nin bir mozaik olduğunu ve Düzce’nin de bu mozaiğin içindeki bir Osmanlı Şehri olduğunu kaydeden Aydın şöyle konuştu:
“Her yöreden göç etmiş yerleşmiş hemşerilerimiz var ve bunların çok güzel dayanışmaları var. Bu bizim zenginliğimiz. Diğer yörelerin derneklerini de tebrik ediyorum. Kendi kültürlerini yaşatıyorlar. Birlik ve beraberliği sağlıyorlar. Dolayısıyla Türk Kültürünün zenginleşmesine katkı sağlıyorlar.”