Gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde hızını arttıran Lodos, İnönü parkı’nda bulunan yaşlı bir kavak ağacının yıkılmasına neden oldu. Ömer Seyfettin Sokak tarafına yıkılmaması olası bir felaketin önüne geçti.

Olay, Kültür Mahallesi, Ömer Seyfettin Sokak’ta dün gecenin  ilerleyen saatlerinde Kuvvetli Lodos nedeniyle meydana geldi. Kökleri iyice çürüyen ve iyice yaşlanan büyük kavak ağacı rüzgara dayanamayınca İnönü Parkı’nın içine yıkıldı. Şans eseri olarak olay anında ağacın yıkıldığı yerde insanların olmaması kötü sonuçlar yaşanmasına engel oldu.

Ağaç yıkılırken, parkın dış korkuluğunun, parkın içinde bulunan bir aydınlatma lambasının ve çevredeki ağaçların da hasar görmesine neden oldu.

Ağacın yıkıldığı yönün tersine yıkılması durumunda  sokakta bulunan araçların ve yolun karşısındaki evlerin göreceği hasarın büyük olacağı, bu nedenle olası bir  felaketin ucuz atlatıldığı ve   kavak gibi kısa ömürlü ağaçların  insanların yoğun olduğu yerlerde bulunmasının önemli bir tehdit oluşturduğu değerlendirmesi yapıldı.