İnşaat işçisi olarak hayatını kazanan 50 yaşındaki Mehmet Cenik’in 4 ay önce beyin kanaması geçirerek, ardından vücudunun sağ tarafını komple kullanamayacak ölçüde felç olması sonucunda tekerlekli sandalyeye bağlı hale gelmesi, Akçakoca belediye başkanı Fikret Albayrak’ı harekete geçirdi. Albayrak, İlçede ihtiyacı olanlara verdiği tekerlekli sandalyelerden birini felçli Mehmet Cenik’e hediye etti.

3 çocuk babası olan, kirada oturan ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan Mehmet Cenik, yeşil kart çıkartmış çıkartmasına ama iyileşebilmesi için Bolu Karacasu’da bulunan fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedavi edilmesi gerekiyor. Tedavi başvurusunu yapan baba Cenik, kabul edilmek için uzun zaman beklemek zorunda bırakılacağı endişesi taşıyor ve yetkililerin bu konuda kendilerine yardım etmelerini istiyor.

3 çocuğu da okuyan ve ailenin tek çalışanı olan baba Cenik’in felç olmasıyla birlikte çocukların okul hayatları da alt üst olmuş durumda. En büyük çocuk olan Yücel Cenik bu yıl kazandığı İzmir Ege Üniversitesi Siyasal Bilgilerfakültesi Uluslarararası İlişkiler Bölümü kaydını belki çalışabilirim umuduyla bir yıllığına dondurmuş durumda.

Bir çocuklarının lise diğerinin de ilköğretim öğrencisi olduğu baba Mehmet Cenik ve anne İnci Cenik’in sorunlarını dinleyen başkan Fikret Albayrak, felçli babanın Bolu’da tedavisini bir an önce görebilmesi için gerekli girişimlere başlama sözü verirken, üniversite kaydını dondurmak zorunda kalan büyük çocuk Yücel Cenik’in okuyabilmesi için gerekli yardımı yapacağına dair söz verdi.

Haber; H. İŞCAN