Düzce Üniversitesi,  Belediye ile işbirliği ile Bahar Şenliği düzenleniyor 21-25 Mayıs tarihleri arasında beş gün sürecek olan şenlik için çok sayıda ünlü sanatçı Düzce’ye gelecek. Şenliğin ilk dört günü Düzce Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen etkinliklerle başlayacak ve beşinci gün Anıtpark’ta bir final konseri ile sona erecek.

 

Çok sayıda yerel sanatçının sahne alacağı,  değişik kurumların sergi, folklor gösterileri ve değişik etkinliklerin sergileneceği şenliğin akşam saatleri tam bir festival havasında geçecek. Şenliğin birinci akşamı Grup Sharap ve  Grup Su sahne alacak. İkinci akşam seansının favorisi Armoni Ensemble müzik grubu, üçüncü gün ise pop müziğin ünlü sanatçılarından Murat Başaran Düzce Üniversitesi Kampüsü’nde sahne alıyor. Şenliğin üniversitedeki son günü olan dördüncü gün ise Popstar alaturka yarışmasının Düzceli sesi Ercan Tok şarkılarını söyleyecek.

 

Şenliğin finali ise Anıtpark’ta yapılacak. Yerel sanatçıların ve Gürcistan Halk Dansları topluluklarının sahne almasının ardından Gece Yolcuları, Orta Anadolu Ezgilerinin yorumcusu Oğuz Yılmaz ve Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy Sahne alacak.

 

Üniversite Kampüsü’nde düzenlenen etkinliklerin de halka açık olacağı bildirilirken, Düzce Belediyesi katılmak isteyen Düzceliler için Anıtpark’tan otobüs kaldıracak.

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Bahar Şenliği konusunda ortak bir basın toplantısı yaptılar. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Üniversite ile ortak bir projede buluşmanın kendileri için büyük prestij olduğunu söylerken, tüm kurumların kendi görevlerinin yanı sıra üniversitenin gelişmesini de  gündeminde tutması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında Düzce’de yaz aylarında bir festivalin müjdesini de veren Başkan Keleş, yapılanın esas anlamında eğlence olmakla birlikte, bu işin  halka dönük bir hizmet olduğunu söyledi.

 

Keleş, konuşmasında Düzcelileri bu sene ikincisi düzenlenecek olan komşular bayramına da davet etti.

 

Rektör Şerifoğlu ise bu sene etkinliklerin belediyenin desteği ile daha kapsamlı bir hale dönüştüğünü belirtirken, Üniversitenin yeni kurulduğunu, biraz da coğrafi konumu nedeniyle Düzcelilerden uzak olduğunu, bu şenlik ile halk ile üniversiteyi buluşturmayı arzuladıklarını dile getirdi. Şerifoğlu, bu sayede halkın üniversitenin hem eksiklerini, hem de gelinen noktayı da kendi gözleriyle görme imkanı bulacaklarını ifade etti.

 

Düzce Üniversitesi’nin amfitiyatro inşaatı yetişmediği için etkinlikler kampüs içindeki futbol sahasında yapılacak.