19. Gölyaka Kültür ve Turizm Festivali’nde son zamanlarda ilçede yavaş yavaş adını duyurmaya başlayan mikrolayt, yamaç paraşütü ve paramotor uçuşları da yapıldı. İlçede yeni bir turizm alanı olarak ön plana çıkan hava sporları, festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri oldu.

Festivale gelenler, Gölyaka semalarında uçmanın keyfini yaşadı.2 gündür Gölyaka’da etkinlikleri takip eden Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, Cumayeri raftingi örnek göstererek Gölyaka’nın da hava sporları merkezi olacağını belirtti.

Düzce Martı Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Zeynep Kara, Gölyaka’nın bu spora çok uygun bir yer olduğunu kaydetti. Kara derneğin eğitimlerin devam ettiğini belirtti ve gençleri bu sporu yapmaya davet etti.

Kaymakamlığın davetiyle Safranbolu’dan Gölyaka’ya gelen Yüzüak Havacılık şirketinin sahibi Lütfi Yüzak, hem test uçuşları yapmak hem de Gölyaka’yı bu alanda uçuş üssü haline getirmek için geldiklerini kaydetti. Yüzak, Gölyaka’nın bu spora çok müsait olduğunu belirterek, ilçenin eğitim merkezi haline gelebileceğini dile getirdi.

haber;S.KAŞKIR