Halkın, haklarının bilincinde olmasını sağlamak, haklarının ihlal edilmesi durumunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğin göstermek, günlük hayatta karşılaştıkları hukuksal problemlere ışık tutmak ve avukatların bu süreçteki yeri hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Hukuk Okuryazarlığı Eğitim Seminerleri” sona erdi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu’nda düzenlenen seminerlere katılan vatandaşlara dağıtımı yapılacak sertifika törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, Hukuk Okuryazarlığı Projesi Başkanı Avukat Filiz Saraç, avukatlar ve sertifika almaya kak kazanan kursiyerler katıldı.



Vali Dağlı’ya içten teşekkür
Törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasına Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya teşekkür ederek başladı.
Feyzioğlu, “Devletimiz çalışıyor. Sayın Valimize verdiği destek sebebiyle teşekkürlerimi sunuyorum. Bu içten bir teşekkür. Projenin değerini Sayın Vali anlayıp, hadi birlikte yapalım, demeseydi bunu başaramazdık. Valilik makamı da bizim de işimiz hizmet. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

“Türk kadını haklarını milli mücadelede cephede aldı”
Türk kadını hakkında önemli mesajlar veren Feyzioğlu, şöyle konuştu:

“Türk kadını haklarını tepeden aldı diyorlar ve o yüzden haklarının değerini bilmiyor diyorlar. Ben buna inanmıyorum. Türk kadını kadar büyük bir mücadele ile erkeğinin yanında değil, erkek kadar önde, cephenin en ilerisinde mücadele edip, bütün milletin bağımsızlığını kazanan başka bir milletin kadını yok. O yüzden Türk kadını haklarını milli mücadelede cephede aldı. Hukuk mücadelesi cephesinde haklarımızı bilirsek kimseye kaptırmayız. Sizler öncüsünüz ve öğrendiğiniz bilgileri etrafınıza da yayacaksınız. Biz hep hazırız. Bizden talep edin biz de size daha fazla verelim.



“Artık sizler toplumun öncülerisiniz”
Siz talep ettiniz, daha fazlasını talep edeceksiniz. Siz ışıksınız, siz nursunuz. Sizi evde dinlerlerse yanlış yapmazlar. Ben kadın sözü dinlemediğim her yerde yanıldım. Sonra arkayı toparlamak iş yine size düşüyor.

Biz hazırız, artık siz toplumun öncüleri olarak nerede bir sıkıntı, nerede bir acı, nerede yardıma ihtiyacı olan birisi varsa onu bulacaksınız bize getireceksiniz. Bizim bir sosyal yardım amaçlı adli yardımımız var. Durumu avukatın yardımından kendi bütçesinden yararlanmaya izin vermeyen vatandaşlarımıza menfaati halinde dava açarken ya da davalı olduğunda avukat temin etmek. Bunu baromuz eliyle devletimiz ödüyor. Allah devlete zeval vermesin.”

“Azıcık olsa önünüze ışık tuttuysak ne mutlu bize”
Düzce Barosu Başkanı Azade Ay ise, şu ifadelerde bulundu:

“Biliyorsunuz ki sizlerle birlikte 4 dönemlik ders yaptık. Amacımız neydi okuryazarlığında; bireylerin haklarını aramasında önlerindeki engelleri aşmak. Bu projede bizim ortağımız ve Düzce’de bunu açmamıza neden olan Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı’ya, Hukuk Okuryazarlığının fikir babası olan Sayın Birlik Başkanım Metin Feyzioğlıu’na, hukuk okuryazarlığının hayata geçmesinde kendi emeğini ortaya koyan okul arkadaşım Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Avukat Filiz Saraç’a, baromuz adına hukuk okuryazarlığını yürürlüğe koyan yönetim kurulu üyemiz Avukat Meryen Aydın Şirin’e, ayrıca TBB nezdinde bütün sorunlarımızı paylaştığımız Mert Saraç’a, eğitici olarak burada destek veren baromuzun değerli üyeleri Avukat Bahar Yılmaz Temel, Avukat Ayşe Funda İçyılmaz, Avukat Yılmaz Şahin ve Avukat Hakan Özkasap’a çok teşekkür ederim.  El sanatları Müdürümüze ve Halk Eğitim Müdürümüze de çok teşekkür ediyorum. Azıcık olsa önünüze ışık tuttuysak ne mutlu bize.”



Konuşmaların ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Haber: Ö.YILMAZ