Hürriyet Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Hayat Boyu Öğrenme Comennius Programı çerçevesinde “Bir Bütünün Parçası” isimli proje kapsamında; Estonya, Fransa, Polonya, Slovakya ve İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler, Vali Ali Fidan’ı ziyaret ettiler.


Fidan, ziyarette konuklarını Türkiye ve ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Fidan yaptığı konuşmasında; “Düzce’miz Türkiye’nin en genç ama en güzel illerinden birisidir. Ankara ile İstanbul’un ortasında hem kültürel, hem de doğal güzellikleriyle, deniziyle, tarihi kalıntılarıyla güzel illerimizden birisidir. Bu tür etkinliklerin kardeşliğin, barışın iyi örneklerin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Özellikle eğitim camiasında bu tür ortak projelerin evrensel anlamda eğitim kalitesinin gelişmesi, gelecek nesillerin daha barışçıl daha kardeşçe yetişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Kendilerini burada görmekten burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, hoş geldiniz diyorum.” İfadelerinde bulundu.
Estonya’dan katılan öğretmen, öğrencilerin çok farklı kazanımlar elde ettiklerini belirtip, misafirperver bir millet olduğumuza vurgu yaptı. Bu tür projelerin kültürler arası etkileşimi sağladığı ve arkadaşlığı yeniden ürettiği, katılımcıların ortak görüşü olarak ön plana çıktı.
Ziyaret Vali Ali Fidan tarafından, katılımcılara çeşitli hediyeler verilmesi ile sona erdi.