Fidanlık arazisi Hastane projesi ve Düzce Lisesi inşaatı nedeniyle iki kez bölünmeye uğradı. Okulun inşaatı her gün biraz daha ilerlerken, hastane için tahsis edilen 45 dönümlük arazi için Çevre ve orman Bakanlığı’ndan onay geldi.

 

Ancak, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun fidanlık arazisinin kalan bölümü için dile getirdiği yeşil alan düzenlemesinin gerçekleşmesi kolay görünmüyor.  Yeşil alan düzenlemesi için düşünülen alan fidanlık olarak kullanılmaya devam edilirken, Bakan Eroğlu’nun kalan bölüm için verdiği talimatın net olmadığı ve “Fidanlık olmayacaksa Yeşil Alan olur”  ifadesini kullandığı ifade ediliyor. Alan hala fidanlık olarak kullanıldığı için de Yeşil Alan düzenlemesinin yapılmasının oldukça güç olduğu ifade ediliyor.

 

Öte yandan Fidanlık arazisinin Düzce Lisesi ve Hastane inşaatından kalan bölümünün üretim sahası olarak yeterli olmaması nedeniyle Gümüşpınar Tepecik Mevkiinde 14,3 Dönüm büyüklüğünde ikinci bir fidanlık alanının kurulması için da hazırlıklar oldukça ilerledi. Arsanın tahsisi için bakanlık onayının geldiği ve Orman Genel Müdürlüğü’nün yer tahsisini tamamlamasının ardından bu bölgede de fidan üretimine başlanacağı öğrenildi.