İl Genel Meclisi Plan ve bütçe komisyonu ile köye yönelik hizmetler ve Tarım Komisyonları Akçakoca Deredibi Köyü mevkiinde bulunan karayollarının yol çalışması sonrası atıl duruma düşen şifalı su çeşmelerinin onarılması talebini karara bağladı.
Komisyonlar tarafından hazırlanan rapora göre yol yapım çalışmaları esnasında yıkılan çok musluklu çeşmenin yeniden yapılması için vatandaşların Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğüne müracaat ettiği ancak reddedildiği için hizmete sokulamadığı bildirildi.

Hazırlanan rapor doğrultusunda çeşmenin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği şartlı ve şartsız bağışlarla, İl Özel İdaresine yapılacak yardımlara proje açılması suretiyle oluşturulacak ödenek doğrultusunda yapılması uygun görüldü.

İşbirliği Yapılabilir

 Rapor sonrası söz alan İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Bilgin, Deredibi köyü muhtarlığı tarafından o bölgede ciddi çalışmalar yapıldığını belirtirken, çeşmelerin bulunduğu alanın muhtarla işbirliğinde bulunularak daha da geliştirilebileceğini söyledi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Üstünel, daha önce o bölgede ölümlü kazaların meydana geldiğine dikkat çekerek karayollarının böyle bir düzenlemeye izin vermeyeceğini belirtti.
MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ergin Özensel ise böyle bir çalışma yapılırken karayollarının fikrinin alınacağını ifade ederek şifalı suyun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini altını çizdi.
Denetim Komisyonu Oluşturuldu
İl Genel Meclisi Ocak ayı 1. Bileşiminde İl Özel İdaresi’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için denetim komisyonu oluşturuldu. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçim sonrası denetim komisyonuna Sinan Aydın, Harun Veziroğlu, İbrahim Canpolat, İbrahim Bilgin ve Ahmet Turan seçildi.

 

Haber; S. KAŞKIR