Botaş’ın boru hattının güzergahını değiştirmesi, Tokuşlar’da arsaları istimlak edilen vatandaşları vurdu. Şaşkınlığa neden olan olayda, Boru hattının güzergahının  değiştirilmesini gerekçe gösteren Botaş, iki yıl önce ödediği istimlak bedellerini geri istiyor.

Botaş 25 Ağustos 2005 tarihinde aldığı karar uyarınca, Tokuşlar’da bulunan üç parseli kamulaştırdı. 2006 martında tamamlanan kamulaştırmaların toplam 76 Bin YTL tutan bedelleri yatırıldı, vatandaşlar da  paralarını aldılar.

Ancak geçtiğimiz ayın sonunda arazisi kamulaştırılan vatandaşlar evlerine gelen tebligat ile şaşkına döndüler. Botaş’ın yazdığı yazıya göre teknik nedenlerden dolayı boru hattının geçtiği güzergah değiştirilmiş, iki yıl önce ödenen istimlak bedelleri geri isteniyordu. Ancak vatandaşların hepsi ödenen parayı harcamıştı.

Tokuşlar Muhtarı Ramazan Özgüler, kamulaştırma sürecini anlattıktan sonra vatandaşlara gelen tebligatı gösterirken, istimlak bedelinin geri istenmesi durumu ile ilk kez karşılaştığını,  böyle bir şeyi aklının almadığını da söyledi.

Özgüler, üç parselin hisseli olması nedeniyle onun üstünde kişinin geri ödeme talebi ile karşı karşıya kaldığını, gelen yazıda geri ödemelerin yapılmaması durumunda icra takibi yapılacağının belirtildiğini, vatandaşların bunu ödeyecek durumu olmadığını ve ne yapacaklarını bilemediklerini ifade etti.

Muhtar Özgüler, satılan bir malın bile bu kadar uzun bir süre sonra geri alınmadığını, bu meselenin nasıl çözüleceğini anlamakta güçlük çektiğini de sözlerine ekledi.