Pazartesi gününden bu yana  teorik eğitim gören Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Sivil Savunma ve Düzce İtfaiyesi’ne bağlı kurtarma ekipleri ile ortak bir tatbikat yaptı. Büyük bir titizlik ile icra edilen tatbikat, aksiyon filmlerini aratmayan bir hareketlilik içinde geçti.

 

Tatbikatı, Düzce Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Düzce İtfaiyesi Müdürü Rahmi İşleyen ve Sivil Savunma Müdürü İzzettin Seçkin de izledi.

 

Senaryo gereği, bir inşaatın temeli kazılırken yanda bulunan üç katlı binanın yıkıldığı, yoldan geçmekte olan bir aracın da olay nedeniyle kaza yaptığı canlandırıldı. Canlandırmayı yapan görevliler rollerini sinema sanatçılarının ciddiyeti ile canlandırdılar.

 

Olay yerine ilk gelen ekip olay mahallinin güvenliğini sağlarken, öncü ekibin ihbarı üzerine olay yerine gelen İtfaiye Arama Kurtarma Ekibi, yaralıları araçtan kurtarırken, UMKE ekibi ilk müdahaleyi yaparak ambulanslara bindirdi.

 

Daha sonra çöken binanın enkazı altında bulunan üç kişinin kurtarılma çalışmaları başladı. Bu gibi durumlara özgü  tüm ekipmanın kullanıldığı kurtarma çalışmaları sırasında ekiplerin gerçek bir olay ciddiyeti ile çalışması gözden kaçmadı.

 

 

 Tatbikatı izleyen Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, arama kurtarma çalışmalarının tüm insanlık için bir görev olduğunu belirtirken, bu açıdan hazırlıklı olmanın yanı sıra, imarda gereken çalışmaları yaparak sağlam binalar inşa etmenin önemine işaret etti.

 

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise gönüllülük esasına dayanan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin tüm teçhizatı ile 24 saat hazırlıklı olacağını, yeni kurulan birimin diğer unsurlarla koordinasyonunu geliştirmeye yönelik bir tatbikat icra ettiklerini söyledi. İlter, koordinasyon ve motivasyonun geliştirilmesine yönelik olarak gerek il içi, gerekse bölge tatbikatlarına katılacaklarını da sözlerine ekledi.