Konuralp'te yaşanan 'mahalle' karmaşası

Düzce Belediyesi'nin talebi ve Valiliğin onayıyla mahalle olması istenen ve yasal prosedürler sonucunda Düzce'nin bir mahallesi olarak kayıtlara geçen Konuralp'te şimdi mahalle karmaşası yaşanıyor. Belde iken 7 mahallesi olan Konuralp'in tek bir muhtarlıkla yönetilmesi beklenirken sanılanın aksi bir durum yaşandı. Konuralp'in 7 mahallesi, olduğu gibi Düzce Belediyesi'ne bağlandı. Bu durum Konuralp'i sadece mevkiiyi anlatan bir takma isim konumuna getirdi. Mahalle statüsüne getirilmesine karşılık resmiyette Konuralp ismine karşılık bir mahalle bulunmazken şimdi bölgeden 'Keşke belde kalsaydık' serzenişleri yükseliyor. Başta muhtarlar olmak üzere hizmet alamamaktan yakınan vatandaşlar, şimdi çok zor gibi görünse de ilçe olmanın hesaplarını yapıyor.

Pilavlı Konuralp Gazi Anma etkinliği

Bölge halkı 'Resmiyette yok' diyerek Konuralp'in sadece mahallelerden oluşan bir bölgeye dönüştüğünü savunadursun Düzce Belediyesi bir kez daha ‘Konuralp Gazi Anma Günü’ etkinliği düzenleyerek Konuralp'in tarihini anlatmaya hazırlanıyor. 13 Aralık tarihinde planlanan programda ünlü tarihçiler Konuralp’e ilişkin bilgiler aktaracaklar. Konuralp Gazi Anma Günü'nde katılımcı ve konuklara konuralp pilavı da ikram edilecek. Sempozyum ve Konuralp Gazi Anma etkinlikleri kapsamında sürpriz sanatçılar da programda yer alacak.

'Aslında varız ama yokuz'

Öte yandan Konuralp'in şuan içinde bulunduğu durum yönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın yaptığı 2010 yapımı Ay Lav Yu filmini akıllara getirdi. Resmi olarak kaydı bulunmayan bir köyün tanıtılmasının trajikomik hikayesinin kaleme alındığı filmde Kürtçe yok demek olan Tinne Köyü’nün Muhtarı Yusuf Ağa, resmiyette olmayan köyünü tanıtmak için devlet büyüklerine mektuplar yazıyor. Şimdi de Konuralp Bölgesi halkı 'Aslında varız ama yokuz' diyor...

haber;C.ÜSTÜNER