Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aralarında Düzce’nin de yer aldığı birçok ilde bulunan farklı niteliklerdeki arsalarını açık artırma usulü ile 108 adet arsayı satışa çıkarıyor. Toplam 1 milyon 114 bin 187,98 metrekare büyüklüğünde olan arsaların muhammen bedeli yaklaşık 734 milyon TL olarak belirlendi.

Müzayede 19 Temmuz 2018 tarihinde Perşembe günü saat 13:30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’ndaki konferans salonunda gerçekleştirilecek. Ayrıca http://www.emlakyonetim.com.tr/tr-TR/ internet adresinden canlı yayın yapılacak. Satışa ilişkin detaylı bilgiye http://www.toki.gov.tr/ ve http://www.emlakyonetim.com.tr/tr-TR/ internet adreslerinden ulaşılabilecek.

Önce mezbelelik görüntü kaldırılmaya başlandı
Birçok film ve diziye ev sahipliği yapan ve Düzce'nin tarihini öğretmesi amacıyla Camikebir Mahallesi’nde kurulan film platosunun atıl hale gelmiş, göreve gelen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’n ise ilk işlerinden biri şehrin önemli noktalarından biri olan bölgedeki mezbelelik görüntünün ortadan kaldırılması için talimat vermişti. Bu istek doğrultusunda atıl yapılar sökülmüş 1-2 yapıyla birlikte alanda sadece kule korumaya alınmıştı.

TOKİ’den alma girişimlerinin olduğunu söylemişti
Başkan Ay, Öncü TV’de geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanan Platform Programı’nda şehre kötü bir görüntü kazandıran ve atıl vaziyette bulunan Film Platosu’nun yıkılarak TOKİ’ye ait yerin yeşil alan ilan edilmesiyle birlikte mevcut yeri TOKİ’den almak için girişimlerin başladığını belirtmiş ve vatandaşların talebi dahilinde bölgeye uygun bir projenin hayata geçirileceğini kaydetmişti.

Haber: Ö.YILMAZ