Doğu Karadeniz’de yaygın olarak yetiştirilen kivinin Düzce'de de yetiştirilebileceği kanıtlandı. Bu yönde çalışmalar yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilk sonuçlarını aldı. Doğu Karadeniz Bölgesi ve Yalova başta olmak üzere yetiştiriciliği yapılan kivi, Akçakoca'da da başarılı sonuçlar verdi. Akçakoca'ya bağlı Hasançavuş Köyü' nde Cumhur Alas tarafından Hayward çeşidi ile kurulan bahçede dikimin 3. yılından sonra verim alınmaya başlandı, 7. yılında ise tam verime geçildi.
 
Düzce'nin en önemli ürünü olan fındığın yanında ek gelir getirici ürün olarak Akçakoca'da yetiştirilen kivi bitkisi yüksek gelir getirmesiyle de dikkat çekiyor.
 
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Akçakoca'da fındığın yanında ek gelir getirici olarak kivinin özellikle sulama imkanı olan alanlarda rahatlıkla yetiştirilebileceğini ve bu yolla iyi gelir elde edilebileceğini vurguladı. Kabaoğlu ayrıca İlçe Müdürlüğü katkılarıyla tesis edilen bahçe gibi bir uygulama düşünen üreticilerin bahçeyi ziyaret ederek örnek alınabileceğini ifade etti.