Hükümetin açıkladığı fındık politikasının ardından karara tepki üstüne tepki yağmıştı. Bunun üzerine Düzce'de hükümet kanadından açıklamalar gelmiş fakat bu açıklamalar fındık üreticisini tatmin etmemişti. Fındığın serbest piyasaya düşmesiyle fındık üreticileri fiyatın çok düşük olacağını düşünerek  fındığı toplamak bile istememişti.

Hatta Düzce'de fındık mitingi yapılmış tam olarak amacına ulaşamasa da tepkiler dile getirilmişti. Ama görüldü ki hükümetin açıklamaları yerini buldu ve fındık piyasası 3 TL'den açıldı. Fındığın rekoltesinin düşük olması ve üreticinin fındığını ihtiyacı kadar satması fiyatın yükselmesine neden oldu. Giderek yükselen fındık fiyatı ilk olarak 3.2 TL,ardından 3.5 TL, daha sonrada 3.75 TL oldu.

Son alınan bilgilere göre fiyatın artmaya  devam ettiği ve şuanki fiyatın 3.8 TL olduğu ve bayrama kadar dahada yükseleceği öğrenildi. Tüccardan aldığımız bilgiler doğrultusunda fındığın bayrama kadar artış göstereceği ve eğer üreticinin fındığını sahaya indirmemesi durumunda  fiyatın 4.5 TL'ye kadar çıkabileceği öğrenildi.