Özellikle son günlerde patpat kazalarında yaşanan artış, akla patpatların da kullanıldığı fındık işçilerinin taşınma sıkıntısını getirdi. Düzce Valiliği de yaşanan bu sorunla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

“Güvenlikleri açısından çok önemlidir”
İşçilerin yasal olmayan yollarda taşındığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde tarım hasadının başlaması ile birlikte mevsimlik tarım işçilerinin yasal olmayan bir şekilde kamyon, kamyonet, traktör ve pat-pat olarak tabir edilen römorklarda taşındıkları veya bu araçlara yüklenen yükler üzerinde seyahat ettikleri yaptığımız denetim ve kontrollerde gözlenmektedir. Vatandaşlarımızın bu şekilde seyahat etmeleri hem kendi can ve mal güvenliği açısından, hem de başkalarının can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın kurallara uyarak seyretmeleri güvenlikleri açısından çok önemlidir.

“Denetimler arttırılacaktır”
Her geçen gün trafik kazasında birçok tarım işçimiz hayatını kaybetmektedir.  Mevzuat gereği tarım işçilerinin römork kasaları gibi açık vasıtalarda taşınması yasaktır. Mevzuat gereği servis taşımacılığı belgesi olan otobüs veya minibüslerde taşınmaları gerekmektedir. Tarım işçilerimizin standartlara uygun bir şekilde taşınması yasa gereği zorunludur. Uymayanlar hakkında ciddi anlamda idari yaptırımlar uygulanacaktır. Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz bu konunu üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Denetimler artırılacaktır.

Özellikle pat- pat diye tabir edilen araçlar; tarımsal amaçlı işlerde kullanılan araçlardır. Bu araçlar çok amaçlı bir hale getirilerek hem ulaşım, hem de tarımsal faaliyetler için kullanılır hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekmektedir.” 

 

Haber: M. AYDIN