Akçakoca İlçesinde, Fiskobirlik'ten 2006 yılı ürünü alacakları olan 20 fındık üreticisi, mağduriyetlerinin giderilmesi için Ak Parti Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'a imzalı mektup gönderdiler.

 

20 üreticinin isim ve imzasını taşıyan ve Sayın Bakanımız Yaşar Bey'e diye başlayan Mektupta, Fiskobirlik Mağdurları olarak üç seneden beri paralarını alamadıklarını ve yapılan müracaatlarda kendilerine, kesim, ilaç ve tırpan motoru gibi ekipmanların satma dayatması yapıldığı vurgulanıyor.

 

Mektuplarında, Paralarını almak için yaptıkları müracaatlarda, ''Para yok'' cevabını aldıklarını belirten fındık üreticileri, ''Bize dayatılan malları alıp ne yapalım. Bize paramızı ödemiyorlar ama Fiskobirlik çalışanları ücretlerini alıyorlar. Madem ödeme yapılmıyor, o zaman kapatılsın Fiskobirlik. Sayın Bakanımız, Akçakoca'ya geldiğinizde, ''Şikayet olmadan bir şey yapamıyoruz'' demiştiniz. İşte şimdi size şikayetlerimizi iletiyoruz. Sayın Bakanımız veresiye alacak durumumuz bile kalmadı, artık batmak üzereyiz. Bu kuruluşun tüm mal varlıkları bitmeden bu kurumun kapatılmayacağı kesin. Bari bu kuruluşun kalan mal varlıkları bitmeden, bizim kurtulmamız için gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz'' ifadelerine yer verdiler.