11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan ayına girilirken Düzceli vatandaşlar bugün güne oruçla başladı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Düzce Belediyesi Zabıta Ekipleri de Düzce’deki fırınlarda denetimlerde bulundu.



Fırınların temizliğe ağırlık verilerek yapılan denetimlerde fırınların bütün aşamaları ekipler tarafından itina ile incelendi. Yapılan denetimler sırasında fırında çalışanlar da ekipler tarafından uyarılarak bazı konularda çalışanlara bilgiler verildi.



Denetimlerde fırınlarda her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve fırınların temizlik kurallarına uyarak çalışmalarını yaptığı da dikkatlerden kaçmadı. Denetimler, gün boyu Düzce’deki değişik noktalarda devam edecek. 



“Ramazan sonuna kadar çalışmalar devam edecek”
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman da denetimler sırasında yaptığı açıklamada;

“Biz, zabıta olarak halkın huzuru, esenliği, hizmeti için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ramazan öncesi yine yapıyorduk bu denetimleri ancak ramazanda biliyorsunuz kaçak, resmi olmayan pide üretenleri denetlemek, fırıncı esnafını korumak hem de halkımızın daha sağlıklı yerlerde üretilen pideleri, ekmekleri yemesini sağlamak için başladık ve ramazanın sonuna kadar bu ekip çalışmalara devam edecek. Ben vatandaşlarımızdan da şunu istiyorum. Bizi mutlaka her hangi bir yasa dışı yada yasadışı işlerle alakalı bilgilendirsinler. Bilgi vermeleri bizim anında müdahale etmemizi sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.




Haber: M.AYDIN