D-100 üzerindeki üstgeçitlere yapılan asansörlerin, tamamlanmasına karşın neden kullanıma geçmediği ortaya çıktı. Kervan, Hamidiye ve Koçyazı mahallelerindeki üst geçit projelerine eklenen asansörler için geçtiğimiz yaz başlayan çalışmalar, 2014 yılının ilk üç ayı da geride kalmasına karşın hala tamamlanamamıştı. Sistemleri aylar öncesinden yerleştirilen “süs için mi konuldu” şeklinde eleştirilere neden olmuştu.


Özellikle yaşlı ve engellilerin kullanımı için büyük kolaylık sağlaması beklenen asansörler meğer, kullanım lisansını alınmadığı için beklemedeymiş. Konuya ilişkin bilgi aldığımız Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş, şunları söyledi:


“Asansörler parasının ödenmesini bekliyor. Üst geçide asansör koymak kolay. Parasını ödemezseniz kullanım lisansını alamazsınız. Yaklaşık 600 küsur bin bedelli alacak ortada durduğundan asansör firması kullanım lisansını vermek istememiş. Görüşmeleri başlattık. Parasını ödeyip kullanımı açacağız.”


Keleş, ayrıca kötü bir görümüne sahip olduğu için eleştirlere neden olan D-100 Karayolu ile ilgili önemli çalışmaları olduğunu anlattı.


Keleş, “Düzce’yi ortadan ikiye bölen D-100 karayolunun iki yanında öncelikle yan yollarda sonrada bina cephelerinde bir çalışmamız olacak. Yan yollarla ilgili açılışıma hızla devam ediyor. Yürüme bisiklet v yolları çalışması olacak. Eski ve yeni sanayi sitesindeki kentsel dönüşüm projesi için başlatılan proje devam ediliyor. Birkaç ay içinde ortaya çıkacak.” dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır