Balık azlığı nedeniyle sezona iyi bir başlangıç yapamayan Akçakocalı balıkçıların yüzü palamut bolluğu ile güldü. Yasağın kalktığı ilk günlerde büyük umutlarla denize açılan balıkçılar, avdan az miktarla balıkla dönünce, fiyatlar da cep yaktı.

Tezgahlarda fiyatların yüksek olması yüzünden ne balıkseverler istediği gibi balık alabildi ne de balıkçılar umdukları satışları yapabildi. Sezonun ilk günlerinde hamsinin kilosunun 20 TL'ye kadar yükselmesi 'Fiyatlar ne zaman düşecek?' serzenişine neden oldu.

Ancak son günlerde yaşanan palamut bereketi hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Akçakoca Limanı'ndan Karadeniz'e açılan balıkçılar, bol palamutla dönmeye başladı.

Balıkçı tezgâhlarını dolduran palamutta yaşanan bolluğun fiyatlara da yansıyacağını belirten balıkçılar, sezondan yeni yeni verim almaya başladıklarını dile getirdi.

Şu günlerde Düzce'deki balık tezgahlarında hamsinin kilosu 15 TL'den , palamutun tanesi ise 10 TL'den satışa sunuluyor. Levrek ve çipura da 15 TL'den tezgahlarda alıcısını bekliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER