Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz imar ve şehircilik üzerine bir açıklama yaparak estetik kurulun, çarpık yapılaşmaya engel olmak için şehir planlama çalışmaları açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

“Zemin iyileştirme çalıştırmalarına büyük önem veriyoruz”

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden sorumlu Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, kent estetiği ve özellikle yerleşimin yoğun olduğu alanlarda ortaya çıkan çarpık yapılaşmaya karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesi olan Düzce’nin yakın tarihte yeniden yapılanmaya başladığını ifade eden Caymaz, zemin iyileştirme çalıştırmalarına büyük önem atfettiklerini ifade etti.

“Kentsel dönüşüm teşvikinin büyük etkisi oldu, bizde destek oluyoruz”

Özellikle 2015 yılında atağa kalkan inşaat sektöründe zemin iyileştirmeleri ve kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da teşvikinin büyük etkisi olduğunu söyleyen Caymaz, Düzce Belediyesi olarak kentsel dönüşümü desteklediklerini belirtti.

“Bir şehre girdiğimiz zaman güzel görüntüler görmek isteriz”

Kent Estetiği konusuna dikkat çeken Caymaz “ Bir şehre girdiğimiz zaman güzel görüntüler görmek isteriz. Bunun için de mimarlarımızdan kendilerini geliştirmelerini, yeni fikirleri sokak ve caddelere uygulamayı isteriz. Bu anlamda Kent Estetik Kurulu’na çok önem veriyoruz. Dış cephe kaplaması, çatısı, boya rengi her yeni binanın yanındakine uygun olmasına özen gösterilmesini arzu ediyoruz” dedi.

“Fizibilite çalışmaları tamamlandı, esnafla anlaşarak değişimi başlatmayı planlıyoruz”

İstanbul Caddesi üzerinde yapılan incelemelerin tamamlandığını belirten Caymaz “ 2016 yılı içinde fizibilite çalışmalarını tamamladığımız İstanbul Caddesi üzerinde esnaflarla da anlaşarak değişimi başlatmayı planlıyoruz. Bu sayede İstanbul Caddesi kent estetiği konusunda örnek bir cadde olarak herkesi yeniden yapılanma için teşvik edecek. Bunların dışında Pazaryeri, İtfaiye binası projesi, katlı otopark ve daha nice projelerle Düzceli hemşerilerimizin hizmetine devam edeceğiz” dedi.

Haber:Y.SEVER