Günbaşı Köyü Poyraz Mahallesi'nde foseptik çukuru krizi yaşanıyor. Lağım sularının evlerinin önünden geçtiği köyde şikayetlere rağmen hiçbir sonuç alınamamaktan yakınılıyor. Haber merkezimize ulaşan köy sakinlerinden Tuncay Topal, muhtarı ilgisizlikle suçlarken, "Kimse hiçbir şey yapmıyor. Kimse masraf olur diye, foseptik çukuru istemiyor. Bunda en çok zarar gören ben ve ailem... Akıntının kokusunu, pisliğini ben çekiyorum." dedi.


Şikayetçi olan bir kaç ailenin daha olduğunu fakat fındık sezonu olduğu için gelemedikleri söyleyen Tuncay Topal, "Biz destek bekliyoruz, tamamını devlete yüklemek istemiyoruz elbette köylü de elini taşın altına koyacak. Belki çok masraf olacak orasını bilemiyorum." diye konuştu.

 



"Başbakanlığa mektup yazdım!"

Lağım suyundan kaynaklanan pislik ve kokunun özellikle yaz aylarında çekilmez halde olduğunu ifade eden Topal, "Bu köyün böyle olmaması gerekiyor. Muhtarın da bize destek vermesi lazım. Muhtara başvurduk, bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Köylüye "çukur kazalım, kanalizasyon yapalım" gibi talepleri olmuyor. Ne olacak bilmiyorum. Ben gerekli bütün başvuruları yaptım. Başbakanlığa da yazdım. Acil yardım bekliyorum! Bu konuda yetkili kimse, yardım talep ediyorum." dedi.

 

 

"Çocuklarımız tehlikede!"

"Çocuklarımız için aşırı derecede sağlık tehdidi var!" diyen Tuncay Topal, kapı önlerinde oynayan çocukları için endişelendiğini belirterek, "Çocuklar oynarken düşse, bu pis sudan hastalık kaparlar. Vebalini kim öder?" diye sitem etti. "Kim görmek istiyorsa, gelip görebilir." diye seslenen Topal, "Koku ve pisliğin yanında birde sinek doluyor." şeklinde konuştu.

Köyün bütün tuvalet kokusunun evlerinin önüne geldiğini belirten Hayriye Topal ise, "Yağmur yağınca, geçit tıkandı. Açamıyorlar, açılsa su gelmeyecek." diye konuştu. Varolan sorunun yağışlı havalarda daha da arttığını ifade eden Hayriye Topal, biriken pisliğin yayılmasından dert yandı.

Kanalizasyon şart!

Foseptik çukurunun geçici bir çözüm olacağını asıl gelmesi gereken hizmetin kanalizasyon olduğunu vurgulayan Tuncay Topal, "Bu sıkıntının yaşanmaması için foseptik çukuru olması lazım ancak kalıcı çözüm için kanalizasyon şart! Bunun da yapılması gerekiyor. Herkes bir tuvalet kuyusu kazmak zorunda." dedi.
Kimsenin konuyla ilgilenmediğini ve 1 aydır bu sorunları yaşadığını belirten Topal, "O kadar başvuru yaptım, burada hiçbir şekilde bir inceleme olmadı! Başvurduğum yerlerden sonuç bekliyorum. İnşallah basının duyması ile de hız kazanacak." diye konuştu.

Muhtar kısa yoldan halletme peşinde!

Konuyu sorun olmaktan çıkartması için sık sık görüştüğü muhtarın tuvalet kuyusu kazdırma düşüncesinde olmadığını söyleyen Tuncay Topal, "Muhtar kısa yoldan halletme peşinden koşuyor." şeklinde konuştu.
Evlerinin bulunduğu yol boyunca akıntı halinde olan lağım kokusu ve pisliğin dışında çöp sorunu da olan aile, "Çöpü atacak yerimiz yok! Karşıya atıp yakıyoruz, bu sefer itfaiye çağırıyorlar. Ben çöpümü nereye götüreceğim? Aracımız yok, almaya da gelmiyorlar." diye çöp konusundaki şikayetini de dile getirdi.

 

 

Haber: F. Yavuz