Aydınpınar Caddesi, Tuna garajı diye bilinen ve üç kooperatifin 28 köye 85 araç ile yolcu taşıdığı garajın kaldırılarak, Kiremitocağı Mevkiinde bulunan ve eski otogar olarak bilinen yere taşınmak istenmesi, burada faaliyet gösteren esnafın tepki göstermesine neden oldu.

 

Bu garajdan yolcu taşıyan araçların şehir içine girmeden Aydınpınar yönünde yolcu taşıdığını ve değişikliğin bu yöne gidecek olan yolcularının mağdur edeceğini öne süren otobüsçüler,  yürütmeyi durdurma istemiyle dava açacaklarını söylediler. Otobüs işleten esnaf ayrıca Kiremitocağı mevkiindeki garajın zaten kapasitesinin üstünde otobüs barındırdığını, buradaki garajın kendilerine yeterli olduğunu da sözlerine eklediler.

 

Daha önceleri Saatçigil caddesinden yolcu taşıyan Gölyaka otobüslerinin Aydınpınar Caddesi’nden geçmesine de tepki gösteren otobüsçüler, öfkelerini olay yerinden geçmekte olan bir Gölyaka otobüsünden çıkardılar.

 

Otobüsçülerin oldukça kalabalık hale gelmesi üzerine olay yerine gelen Polis memurları, kalabalığı dağılmaları için uyardılar.  Polislere de dertlerini anlatmaya çalışan vatandaşlar, uyarıların ardından  dağıldılar.