Yol, internet ve ısınma sıkıntıları giderilmeden hizmete sokulması nedeniyle eleştirilen Darıcı Mahallesi'ndeki Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, şimdi de garajların kapatılması nedeniyle yaşanan krizle adından söz ettiriyor.

ZABITA VE ŞOFÖRLERİ KARŞI KARŞIYA GETİREN KARAR

İlçe minibüslerinin kullandığı Kiremitocağı Mahallesi'ndeki eski otogardaki şoförlerden sonra bu kez belde, mahalle ve köylere ulaşımı sağlayan otobüslerin adresi olan Aydınpınar ve Küçüksu garajlarının yeni terminale taşınması kararını hayata geçiren Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri, ekonomik kayba uğrayacakları için tepkili olan şoför ve garaj esnafıyla karşı karşıya geldi.

ARA-GİRİŞ ÇIKIŞI KAPATILDI

Zabıta ekipleri, İl Trafik Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda garajlara giriş-çıkışı engellemek için araçlarıyla yolu kapattı. Şoförler, mağdur olacakları gerekçesiyle kendilerine bildirilen karara karşı çıktı. Polis, zabıta ekipleri ile şoförleri ikna etmek için uzun uğraş verdi.

GÜZARGAH GELİŞİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE BELİRLENDİ”

Aydınpınar Garajı'nda faaliyet gösteren şoförlerden Mustafa Coşkun, garajın kalkmasının esnaf ve şoförleri mağdur edeceğini dile getirerek, yaşadıkları sorunları anlattı:

Yeni terminal bizim kazancımızı düşürecek. Muhtarların devreye girip durumu belediyeye izah etmesi gerekecek. Yeni terminal tam anlamıyla faaliyete başlamadı. Biz müşterimizi nereden toplayacağız? Güzergâhta ara durak yok. Güzargah gelişi güzel bir şekilde belirlendi. Yeni terminalde şehirlerarası ve ilçeler arası araçlarının gitmesi doğrudur. Köy araçları bulundukları yerde kalmalıdır.”

EKONOMİK KAYBA UĞRAYACAĞIZ”

Plaka ve güzargah bedeli olarak 20 bin lira ödediklerini ifade eden Coşkun, şehir içinden müşteri alamayacak olmalarının kendilerini ekonomik kayba uğratacaklarını sözlerine ekledi.

BU KARAR YIKICI BİR KARARDIR”

Aydınpınar garajı esnafı Fevzi Akar, garajda çalışan otobüslerin şehir içi trafiğine hiçbir zararı olmadığını belirterek garajın kapanmasının esnafa zarar vereceğini kaydetti. Akar, “Bizim kimseye zararımız yok. Bizimle oynamasınlar. Bu karar yıkıcı bir karardır.” dedi.