Gaziler ve Koruyucu Aileler için Yenikent Polis Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğine Vali Adnan Yılmaz, eşi Aysel Yılmaz, Garnizon Komutanı J.Kd. Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, koruyucu aileler, gönül elçileri, gaziler ve yakınları katıldı.

 



Vali Adnan Yılmaz yaptığı konuşmada,şehit yakınları, gaziler ve koruyucu ailelerin değerli misafirleri olduğunu belirterek “ biz unutulduk" gibi bir hissiyata kapılmamaları gerektiğini söyledi.

24 şehit yakını istihdam edildi

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 2012 yılı öncesinde Düzce'de toplam 18 şehit yakını, 10 gazi ve 4 gazi yakınının istihdam edildiğini kaydeden Vali Yılmaz, şöyle konuştu.

 



"3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 2012 yılında yapılan düzenlemeler sonrasında ise, ilimizde 24 şehit yakını daha kamu kurumlarında istihdam edilmiştir. Güzel Düzce’mizin güzel insanları; bu iftar programında koruma altında bulunan 32 çocuğumuza sahip çıkıp onlara koruyucu aile olan 21 ailemiz de aramızda. Koruyucu aile olma cesaretini göstererek büyük bir özveri örneği gösteren bu kadirşinas ailelerimiz sofralarını bereketlendiren bu güzel çocuklarımızla sadece Ramazan ayında değil her akşam, her ay, belki de yıllarca sofralarını paylaşacaklar ve büyük bir hizmete imza atmış olacaklardır. Şüphesiz bu ayın bereketlerinden biri de kardeşliğin dostluğun hayrın pekiştirildiği bu güzel iftar sofralarıdır. Özellikle de sizler gibi çok büyük hayırlara adını yazdırmış güzel ailelerimizin bereketi ise şüphesiz anlatılmakta bitmeyecektir. Çünkü sizler her hayırlı insandan bir adım öndesiniz. Allah hayrınızı arttırıp kabul etsin tıpkı bu günler ve bu geceler gibi. Düzce’mizin muhterem aileleri, kıymetli kardeşlerim; Bugün itibarıyla Koruyucu Aile sayımız 21 olup, Koruyucu aile yanında kalan çocuk sayımız 30’lara ulaşmıştır, Hamd olsun. Bu rakamlarla Düzce Koruyucu aile sıralamasında 19 Aralık 2012 de başlayan kampanyadan sonra Koruyucu Aile sıralamasında Türkiye 15.'si durumundadır. İnanıyorum ki hep beraber inşallah bu yavrularımızı hakka, vatana, millete birer hayırlı evlat olarak yetiştireceğiz. Bundan hiçbir şüphem yoktur. Siz değerli ailelerimin tekrar Ramazan ayının mübarek ve hayırlara vesile olmasını dilerim. Şehit yakını ve gazilerimize; ana sütü kadar helal olan bu hakların hayırlı olmasını diliyorum, sağolun, var olun. Şehit yakınları ve gazilerimiz ile birlikte biz büyük bir aileyiz, sizler hiç yalnız değilsiniz"

Haber: C. ÜSTÜNER