Düzce Valisi Ali İhsan Su, Milletimiz, “Vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, , milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan azizi şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Gaziler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Korkmaz  mesajında şunları söyledi; “Üzerinde yaşadığımız toprakların milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Türkiye Devleti’nin bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Unutulmamalıdır ki, tarihimizin en görkemli medeniyeti Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi gibi gazilerin attığı temeller üzerinde yükselmiştir.  Bu bilinç ile ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizi, bu yüce mertebeye ulaşan kahramanlarımızın tümünü, sevgi, saygı ve şükranla anıyorum. Bize şehit ve gazilerimizden miras kalan Cumhuriyeti, birlik ve bütünlük içinde koruyacak, demokrasi, hukuk ve özgürlükleri geliştirerek,  ülkemizi elbirliğiyle daha da geliştirip güçlendireceğiz. Bu düşüncelerle, milletimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımı, minnet duygularımı sunuyorum.”

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, yayımladığı basın bildirisinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gazilerin destanlar yazan onur abideleri olduğunu belirtti. Başkan Bayram’ın mesajı şu şekilde:

“Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik orunu vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen "Kurtuluş Savaşı"nda yaşamıştır. "Ya istiklal, ya ölüm!" demiştir. Türk tarihi böylesine "kahramanlık günleri" ile doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır. 1950–1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, "Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’ya barış gücü olarak Birleşmiş Milletler kararıyla gitmiştir. l. Dünya Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda Kore Savaşı’nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda birçok askerimiz şehit oldu, bir kısmı da gazi olarak geri döndü. Türk ulusu için, "şehitler nurlanmış" ve "gaziler onurlanmış" şahıslar demektir. Türkiye gazileri 19 Eylül 1983 tarihinde "Türkiye Muharip Gazileri Derneği" altında bütünleşmişlerdir.19 Eylül aynı zamanda Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Günü'nün tüm gazilerimize kutlu olmasını dilerim.”

Haber: S. KAŞKIR