Diyanet İşleri Başkanlığı, 13-19 Ekim tarihlerini içeren ekim ayının ikinci haftasını 1986 yılında “Camiler Haftası” olarak ilan etmiş, o zamandan itibaren bu haftayı “Camiler Haftası”, 2013 yılından bu yanda da “Camiler ve Din görevlileri Haftası” olarak kutluyor…

Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki temayı ise "Cami ve Gençlik" olarak belirlendi. Düzce’de de hafta dolayısıyla Müftülük tarafından geniş bir yelpazede etkinlik programı hazırlandı. İl Müftüsü Selami Emen, Müftü yardımcılar ve personeli ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ederek kutlamalara başladı.

 

Emen ve personelini kapıda karşılayan Vali Su, takdim edilen çiçeği kabul etti. Müftü Selami Emen, hafta dolayısıyla yapılacak etkinleri içeren davetiyeyi vererek Vali Su’yu hafta ile ilgili bilgilendirdi. Vali Su yaptığı konuşmasında haftanın amacına ulaşmasını diledi.  Vali SU, “ Bu hafta münasebetiyle bu hafta camilerde yapılacak programların yanı sıra din görevlilerinin kamu ve özel ziyaretlerin vatandaşlarımızın irşadına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ben tüm din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum. İnşallah çok güzel hizmetlere vesile olacaktır.” diye konuştu.

 

Emen daha sonra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i de ziyaret etti.  Düzce İl Müftülüğünün hazırlığı programa göre hafta boyunca bir dizi program hazırlandı. Bu kapsamda Ezanı güzel okuma, Kuranı güzel okuma, hafızlık Hutbe ve şiir yazma yarışmalarında dereceye giren personele hediye ve teşekkür belgesi takdim edilecek. Kamu kurumlarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kurumları da ziyaret edilecek. Kan bağışı gibi etkinliklerin yanı sıra yetiştirme yurdu, huzurevi sakinleri ile bir araya gelinecek.

Haber; S.KAŞKIR