Çocukların artık tüketen değil üreten, bilim üreten, fikir üreten ve fikirlerini gerçekleştiren nesiller olması için Düzce’de somut adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kalıcı Konutlar’da bulunan 23 Nisan İlkokulu öğrencilerine “robotik kodlama” eğitimi verilmeye başlanıldı.

Hürriyet Ortaokulu ve 23 Nisan İlkokulu’nun ortaklaşa hazırladıkları proje ile ilkokul 2D sınıfında okuyan 21 öğrenci robotik kodlama eğitimi alıyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde startı verilen kodlama eğitimleri okul ders saatlerinde ve sınıf öğretmenleri Tijen Serçe eşliğinde devam ettiriliyor. Hürriyet Ortaokulu bilgisayar öğretmeni Abdullah Birol tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler çeşitli robotik ürünler ortaya koyuyor.





Yaklaşık 5 ay önce eğitimlerin başladığını ve öğrencilerin çeşitli ürünler ortaya koyduğunu kaydeden Hürriyet Ortaokulu Müdürü Gökmen Zeki şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Güzel ürünler ortaya çıkmaya başladı. Çocuklarımız bu işten mutlu. Bu işlerde devamlılık hâsıl. Devamlılık olmadığı zaman belirli bir seviyeye gelinemiyor. Diğer Avrupa ülkelerinde anaokulunda başlanılan bu kodlama çalışmasını 23 Nisan İlkokulumuzda başladık ve olumlu sonuçlar da almaya başladık. Bize gelen çocuklar 5.sınıfta başlayıp 4 yıl boyunca bu eğitimi görüyorlar. Ama ilkokuldan başladığımızda bu çocuklar eğitimlerine burada devam edecekleri için yaklaşık 7-8 sene boyunca bu eğitimi alacaklar. Gelişimleri de daha iyi olacak. Üniversitelerden ziyarete geliyorlar. Bizim ortaokuldan mezun olan çocuklarımız üniversiteden mezun olan çocuklar seviyesinde çalışma sergiliyorlar.”





Haber: Ö. YILMAZ