Yaz, kış, doğa, inanç ve spor turizmine elverişli potansiyeli ve özellikle 2016 yılındaki tanıtım atağı ile adını sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyurmayı hedefleyen Düzce'de bu amaçla sürdürülen çalışmalar hızla devam ediyor.

“DÜZCE'NİN BİRLİK BERABERLİĞİNİ GÖSTERDİ”

Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Düzce'nin kalkınmasında önemli bir yere sahip olan turizme ilişkin Öncü Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Yıl içerisinde yapılan tanıtım etkinliklerinin öneminden bahsederek söz başlayan İl Müdürü Özcan Budak, “İstanbul Emit Fuarı ve Ankara'daki Düzce Tanıtım Günleri etkinlikleri Düzce'nin birlik beraberliğini, bir bütün olduğunu ve geleceğinin turizmde olduğunu göstermiştir.” dedi. Ayrıca bu yaz gerek konaklamada, gerek yeme-içme ve gerekse piknik ve mesire alanlarında yüzde yüzlük bir doluluk yaşandığının altını çizdi.

“DÜZCE TURİZMİNİN GÜLEN YÜZÜ”

Ardından ilçelerde yürütülen çalışmalara değinen Budak, özellikle yaz turizminde önemli bir yere sahip olan Akçakoca’nın Düzce turizminin gülen yüzü olduğunu söyledi. Budak şöyle konuştu: “Türkiye'nin ilk turizm merkezlerinden olan Akçakoca bizim turizmde gülen yüzümüz... 4 mevsim hizmet aldığımız Akçakoca'da Yukarı Mahalle'ye yaptığımız tarihi mahalle pazarımızı geçtiğimiz yıl turizme kazandırdık. Oradaki kültür varlıklarını birleştirerek, yerel hakla paylaşarak bunu istihdama dönüştürdük.”

8. AYA GELİNDİ VE 70 BİNİ ZORLUYOR

Bu sene beklenen turist sayısının 50 bin olduğunu söyleyen Budak, şuan 8. ayda olunmasına rağmen sayının 70 bini zorladığını ve 2016 yılında Düzce’nin turizmde bir atak yaptığını, ancak bunu yeterli görmediklerini ifade etti.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, “2016 yılı itibariyle “Düzce, turizmde bir atak yaptı” diyebiliriz ancak yeterli değildir. Biz bunları çeşitlendirmek için özellikle Gümüşova Dereköyü, Yeşilyayla, Kuyudüzü, Yıldıztepe köyleri arasındaki o doğal güzellikleri destekleyerek ilimizin mevcut kültür-turizm potansiyellerini istihdama dönüştürmek istiyoruz. Altyapıyı hazırlayıp, üst yapıda da paket turlarla acentalarla bunları hem tanıtmak hem de ziyaretçilerin tanıtımını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

ERTELENEN BAJA RALLİSİ'NE ÇOK YOĞUN TALEP VAR

4-5-6-7 Ağustos’ta yapılması planlanan Yakın Karadeniz Baja Rallisi’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından ileri tarihe ertelendiğini söyleyen Budak, şöyle konuştu: “Özellikle sayın valimiz başkanlığında başlatılan Yakın Karadeniz Projemiz doğa sporları merkezi olma konusunda tüm ilçelerimizi kapsayan bir projedir. Çalışması 2016 yılında başlatıldı. Her hafta sonu etkinliklerimiz devam ediyor. Malumunuz bu hadiseden sonra tüm ilçelerimizi kapsayan 450 km'lik bir parkurda 4-5-6-7 Ağustos gerçekleşeceğini duyurduğumuz Yakın Karadeniz Baja Rallimizi öteledik. Ama  önümüzdeki  günlerde tekrar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çok yoğun talepler aldık. Çoğu seyehat acentaları paket tur düzenlemeye başladı ve bizim valilik nezdinde kurduğumuz kaçak turlarla ilgili mücadelemiz yankı getirmeye başladı.”

Son zamanlarda ‘İnanç Turizmi’ anlamında da Düzce’nin çeşitli ilçelerinde bulunan tarihi camilere ziyaretlerin sıklaştığını söyleyen Budak, Düzce’nin geleceğinin turizm olduğunu ve bunun Ankara’da yapılan tanıtım günlerinde de adının koyulduğunu ifade tti.

“KARDÜZ YAYLASI'NIN ALTYAPISI BİTMEK ÜZERE”

Kardüz Yaylası’nın Türkiye’nin Davos’u olacağını ifade eden Özcan, birkaç sene içinde Kardüz’ün turizme kazandırılacağını ve oraya giden yolların altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.  

Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, “Valiliğimiz olarak 'Türkiye'nin Davos'u olabilecek Kardüz Yaylamızın altyapısı bitmek üzere... Bu arada bakanlığımızdan gelen ödeneklerle il özel idaremiz tarafından Kardüz'ün yolu çalışmaları devam ediyor. Elektrik geldi, şimdi de önümüzdeki yıllarda Kardüz'ü turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER