Düzce İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği,  Geleneksel Ramazan Bayram programını Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesinde yaptı. Bayramın ikinci günü düzenlenen programda mezunlar hem bayramlaştı hem de hasret giderdi.
Bayramlaşma programına Vali Ali Fidan’ın yanı sıra siyasiler de katıldı. Vali Ali Fidan, düzenlenen programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Fidan, “Bu Camianın bir mensubu olarak aranızda bulunmak, bu güzel havayı teneffüs etmek, birlik, beraberlik ve bayramın feyzinden yararlanmak için aranıza katılmış bulunuyorum. Benim bildiğim Düzce imam Hatip okulu en eski okullardan biri. Bu okulun mezunları, birçok alanda ülkeye hizmet ediyor, etmeye de devam edecek.”dedi.
Programına katılan Düzce Milletvekili Faruk Özlü ve Fevai Arslan da davetlilerin bayramını kutladı. Arslan, İmam hatip okulları ve mezunlarının önemine vurgu yaptı ve Düzce’de 2016 yılından sonra bu alanda okul ihtiyacı kalmayacağını belirtti.
Arslan, “Bu okulun mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Bir daha dünyaya gelsem, bir daha bu okulda okurum. Değerli hocalarım bu nesli siz yetiştirdiniz. Bu nesil şimdi bu ülkenin başında. Sayın cumhurbaşkanımız ve yakın çevresi bu nesilden gelme. Bu nesil, bu ülkeye çok hizmet etti. Ne kadar yürüyen arabanın önüne takoz koymaya çalışsalar da, o takoz konan araba yok, şimdi son vitesle ilerleyen araba var. Allaha şükür her ilçede bir imam hatip var. Düzce’de imam hatip noksanımız 2016 yılı itibariyle kalmayacak.” dedi.
Konuşmaların ardından program, yemek ikramı ve dualarla devam etti.