Engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekilen önemli günlerden olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne sayılı günler kala toplumsal farkındalığa dikkat çekmek amacıyla Düzce’de etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda özel öğrencilere yönelik eğitim veren Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Pilav Günü etkinliği protokol, özel öğrenciler ve ailelerini bir araya getirdi. D-100 Karayolu üzerinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen 10. Geleneksel Pilav Günü etkinliğine Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Merkezi’nin tanıtım videosu ile devam etti.

“Asıl engel görmeyen gözde, olmayan bacakta değil…”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Yeşil Düzce Okul Müdürü Dilek Kar, “Eller bir araya gelince, gönüller de aynı duyguyu paylaşınca dünya yaşanılacak bir yer haline gelir. Dünyayı iyilik ve sevgi kurtaracak ve birbirimizin yüreğine dokunmakla başlayacak her şey. Unutmamak gerekir ki, asıl engel görmeyen gözde, olmayan bacakta değil; hissetmeyen kalpte, olmayan duygudadır. Farkındalığımızın bizi eşsiz ve özel kıldığı bu dünyada birbirimize sevgi ile sarılabilmek için önce yürek gerekir.” diye konuştu.

Taklitleri beğeni topladı
Düzenlenen etkinlikte sahneye çıkan özel öğrencilerim Yonca Evcimik, Harun Kolçak, Barış Manço, Ümit Besen, Sertap Erener, MFÖ, Zeki Müren, Erkin Koray, Sezen Aksu ve Grup Lacin gibi ünlüleri taklitleri büyük beğeni topladı. Etkinliğe renk katan gösteriler, izleyenlerce dakikalarca alkışlandı.






Pilav ikramının yapıldığı program sonunda öğrenciler ve protokol müzikler eşliğinde pistte oyunlar oynadı.  



Haber: H. GÜRSOY