Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonunu yavaş yavaş açan ilimizde her sezon bilindik görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor.


Gelin arabalarını görerek yol kenarlarında pusuya yatan küçük yaştaki çocuklar birden gelin arabalarının önüne atlayarak alacakları 3 kuruş uğruna canlarını tehlikeye atıyor. Kimi zaman polis ekiplerinin kimi zaman zabıta ekiplerinin müdahale ederek uzaklaştırdığı çocuklar yine de bahşiş sevdasından vazgeçmiyorlar. Gelin arabalarının aynalarına tutunarak peşinden koşanlar mı istersiniz yoksa seyir halindeki otomobilin kaputuna çıkarak bahşiş almaya çalışanlar mı?
Bahşiş alma uğruna canlarını ortaya atan çocuklar bunun son örneğini dün Mansur bayram caddesinde gösterdiler. Fotoğrafçıdan çıkan damat adayı gelin arabasına yöneldiği esnada etrafını bahşiş almak isteyen çocuklar sardı. Kendisini zorla gelin arabasının içine atan damat çocuklara bir miktar bahşiş vererek gönüllerini yapmak istedi.

Ancak bahşiş sevdalısı çocukları tatmin etmeyen miktar üzerine çocuklardan biri otomobilin aynasına sarılarak seyir halindeki gelin arabasından bir zarf almak için canını ortaya koyarken bir diğeri ise kaputa yatarak yaklaşık 30 km hızdaki gelin arabasının üzerinde 100 metre ilerledi. Damat adayının zor anlar yaşamasına sebep olan çocuklar bu bahşiş kovalamacasını neyseki yara almadan atlattı. Bahşiş peşinde koşarak çocukların hayatlarını hiçe sayan ve araçların önüne atlayarak yürekleri ağıza getiren bu tür olaylar için önlem alınması şart olarak gözüküyor.
Haber; İ.KELEŞ