Yaz aylarının gelmesiyle birlikte şenlikler de devam ediyor. Bu yıl 5. gerçekleştirilecek olan Ahlatlı Yayla Şenliği ise örnek teşkil ederek ön plana çıkacak. 5. Düverdüzü Köyü Ahlatlı Yayla Şenliği 5 Temmuz da sanatçılar Yılmaz Kasaploğlu, Yasemin Yıldız, Bizim Gönül, Apaçi Hasan, Erkan Çakır ve Tulumcu Yanık Ali'nin katılımlarıyla yapılacakken şenlikten elde edilecek gelirin bir kısmı ise alınan kararla şehit ailelerine bağışlanacak.

Konuralp Belediyesi Düverdüzü Ahlatlı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Düverdüzü Köyü Muhtarlığı ile Yeni Aynalı Köyü Muhtarlığının organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan şenlik, değişik aktivitelere de sahne olacak.

“Bütün Düzce'yi bekliyoruz.”

Yapılacak olan şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Düverdüzü Köyü Muhtarı Halit Tekir, bu yıl da diğer yıllar gibi güzel bir atmosferde şenlik yapmayı düşündüklerini söyledi. Tekir, “ Bu yıl şenliğimiz dolu dolu geçecek. İlerleyen yıllarda da etkinlikleri arttırmayı düşünüyoruz. Bütün Düzce halkını şenliğimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gelirleri şehit ailesine bağışlanacak.”

Şenlikten elde edilecek gelirlerin bir kısmının şehit ailelerine bağışlanacağını belirten Düverdüzü Ahlatlı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Bengüloğlu da “Şenliğimiz her geçen yıl daha da ilgi görüyor. Mangalını alan bütün Düzceliler'i şenliğimize bekliyoruz. Bir gün boyunca düzenlenecek organizasyonlarla halkımızı güzel bir gün bekliyor.” ifadelerini kullandı.