7 aylık bebeği ve 8 yaşındaki kızının yanında eşi tarafından şiddete maruz kalan 26 yaşındaki Seçil Birdoğan'ın yardım çığlığını duyurmamızın ardından kurumlar harekete geçti. Genç kadına şiddet uygulayan Birdoğan’ın eşi tutuklu olmasına karşın Küçükmehmetler Köyü’nde oturan genç kadın jandarma koruması altında tutuluyor.  Tek çocuğuna bağlanan 380 TL ile geçinmeye çalışan Birdoğan için devreye giren Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ikinci çocuk için de aylık bağlama kararı aldı.

Ancak İki çocuğu ile birlikte prefabrik evde kalan Birdoğan’ın, “Çocuklarım için sıcak bir yuva kurmak istiyorum”çağrısına kulak verecek hayırseverlere ihtiyaç var. Haberimizin ardından Öncü TV’de bir “Kadın Bir Hikaye” ve “Hayata Dair” programlarını sunan Yeşim Acar’da genç anneyi evinde ziyaret etti.

Kırık camları, sağlam olmayan kapıları ve yakacak ihtiyacı olan Birdoğan şimdilik annesinin evine sığınmış durumda… Kara kış yüzünü göstermeden evini sıcak bir yuvaya dönüştürmek isteyen bir doğan uzanacak yardım eli bekliyor.

Haber;S.KAŞKIR