26 yaşındaki genç bir anne Seçil Birdoğan… Yetiştirme yurdunda büyümüş, başından iki evlilik gelmiş yüzü hiç gülmemiş… İlk evliliğinden 8 yaşında bir kızı, ikinci evliğinden ise daha 7 aylık bir bebeği var… İlk evliliğinden aradığı mutluğu bulamayan Birdoğan’ın, büyük umutlarla yaptığı ikinci evlilikte de kaderi değişmemiş… Yine yoksulluk yine şiddetle karşılaşmış… Kocasına defalarca uzaklaştırma verilse de şiddetten kaçamayan 26 yaşındaki Seçil Birdoğan yardım istiyor…

Son olarak kemerle dövülen, vücudunda bıçakla yaralanan açılan Birdoğan, boşanmak ve kendi ayakları üzerinde durarak iki çocuğuna huzurlu bir yuva kurmak için yardım bekliyor. Birdoğan, yaşadığı şiddeti gözyaşlarıyla şöyle anlattı:

KEMERLE DÖVDÜ, BIÇAKLA YARALADI

“İlk evlendiğim bir yıl güzel geçti. Daha sonra şiddetler başladı. Ben de herkes gibi bir yuva kurmak istedim olmadı. Kemerle dövdü. Bıçakla yaraladı. Param yok diyor, iş yerinde alamıyorum diyor. Ben devletten kızım için 380 TL çocuk yardımı alıyorum. Bu parayla geçinmeye çalışıyorum. Sağdan soldan yada annemden yardım alıyorum.”

Düzce’de sığınma evi olmadığı için başvurusu üzerine Huzur evine yerleştirilen Birdoğan, hamile haliye burada 3 gün durabilmiş, yine şiddet gördüğü eve dönmek zorunda kalmış… Son yaşadığı şiddetin izleri yüzünde duran Birdoğan’ın jandarmaya ihbarının ardından eşi başka suçlardan sabıkası olduğu için şimdilik tutuklu… Eşinden ayrılmaya kararlı 26 yaşındaki Birdoğan, Küçük Mehmetler Köyü’nde tek katlı prefabrik bir evde yaşıyor. Çatısı akan, camları kırık evini sıcak bir yuvaya dönüştürmek için yardım bekleyen Birdoğan, hayırseverlere seslendi.

HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR

Birdoğan, “Evimin bir takım eksikleri var. Tavanı akıyor. Çocuklarımla sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyorum. Hayırseverlere sesleniyorum Allah rızası için bana yardım etsinler. Çok kötü durumdayım. Hiç kimse sahip çıkmıyor.”dedi.

 İNTİHARI DÜŞÜNÜR OLDUM!

Zor bir hayat geçiren genç kadın, çocuklarının da aynı zorlukları yaşamasını istemiyor.2 çocuk annesi genç kadın, ağlayarak “Yokluk beni intihar etme deresine geldim. Çocuklarım için ayakta durmak, onlara iyi bir anne olmak istiyorum. Kötü ortamlarda büyütmek istiyorum. Herkesin çocuğu gibi topluma kazandırmak istiyorum. Çünkü ben yurtlarda büyüdüm, feleğin çemberinden geçtim. Onların da geçmesini istemiyorum.”diye konuştu.

Haber; S.KAŞKIR