Genç Müsiad Düzce Şubesi'nin 'Gençlik ve İman' konulu düzenlediği özel geceye konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu konuşmacı olarak katıldı. İlginin bir hayli fazla olduğu gece Cedidiye Cami İmamı Ragıp Güloğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Gecenin önemine dair düşüncelerini paylaşmak için kürsüye ilk olarak Genç Müsiad Başkan Ömer Levent Bilgin geldi. Bilgin, konuşmasında gençliğin doğruyu iyiyi talep etmesini vurguladı ve davetlilere teşekkür etti. Başkan Bilgin'den sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'yla geçmişinin çok eski olduğunu birlikte önemli işler yaptıklarını söyledi.

Başkan Keleş, Döngeloğlu’nun yaptığı programlarla imanlı, ihlaslı insanlar yetiştirdiğini ifade etti. İl Müftüsü Selami Emen ise hakkın rızasının peşinden koşan geceye katkı sağlayan gençlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası alkışlarla sahneye gelen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, son günlerde kadına yönelik yaşanan dehşet verici olayları akıl almaz olarak değerlendirerek konuşmasına başladı. Döngeloğlu, davetlilere akılla kalp arasındakı farkı anlatarak imanın kalpten geldiğini ifade etti.

Geçmişte İmam hatipli öğrencilerin derse başları kapalı girebilmeleri için eylemlerde yer aldığını belirten Döngeloğlu, haklarını polise kurşun sıkarak hiçbir zaman aramadıklarını söyledi. Döngeloğlu, İstanbul'da 28 Şubat öncesinde İmam hatip olarak yaptırılan okulun 28 Şubat sürecinde adliye olarak kullanılmaya başladığını şuan yeniden ilk planlandığı gibi tekrar İmam hatip olarak faaliyete geçtiğini paylaştı.

Döngeloğlu konuşmasına gençlik ve imanın Müslümanlar açısından öneminden söz ederek konuşmasını sürdürdü.

Haber:Y.SEVER