Öğrencileri mesleki eğitimle ilgili çalışmalara teşvik etmek ve mesleki eğitimin geliştirilmesi amacı ile düzenlenen, Mesleki ve Teknik Eğitim Proje yarışmalarının Düzce geneli ikinci ayağı Akçakoca’da Yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in katılımı ile gerçekleşen yarışma programında, gençler hayli iddialı projelerle jüri üyeleri önünde ter döktüler.

Yarışmalara geçilmeden önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, manevi bir ziyafette bir araya geldiklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Sezer Eğitimin sadece sınıflarda değil her yerde olduğunun altını çizerek, “Bugün burada güzel örneklerini göreceğiz. Gençlerimiz başarılarını, neler yapabileceklerini ve marifetlerini gösterecekler” dedi.

Yapılan proje sunumlarının ardından basına ve izleyicilere kapalı olarak değerlendirme ve oylamaya geçildi. Düzce Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Ekmek Aşı’ ve ‘Kardelen Medikal’ projeleri toplumun yararına yönelik amaç ve hedefleri bakımında izleyicilerden ve jüriden beğeni aldı.

 

İzleyici olarak salonda bulunan beyaz önlüklü türbanlı öğrenciler de proje yarışmasında dikkat çeken bir diğer ayrıntıydı.