Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Genç Türk Kızılay topluluğu ikinci toplantısını Düzce’de gerçekleştirdi. Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir, Topluluk Danışmanı Fatih Özçelik’in de hazır bulunduğu toplantıda 8 farklı üniversiteden öğrenciler yer aldı.

Toplantı Düzce Üniversitesi Kızılay Topluluğu başkanı Ferihan Dayanıklı’nın konuşması ile başladı. Dayanıklı katılımcılara 2 gün sürecek toplantı hakkında bilgi verdi. Ayrıca Genç Türk Kızılay Topluluğu’nun üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarını rahat geçirmelerini sağlamak ve gençlere değer verilmesini sağlamak gibi hedefleri olduğunu da vurguladı.

Daha sonra söz alan Karabük Bülent Ecevit Üniversitesi Kızılay Topluluğu Başkanı Merve Ak Kızılay’ın sadece kan alıp verme kurumu olmadığı, bu kurumun diğer amaçlarını gelecek nesillere aşılamak için çalışılması gerektiği vurgulandı.

2 gün sürmesi planlanan programda Proje Yazma, Katılım, Gönüllülük ve Sosyal Medya alanlarında eğitim uygulanacak. Nisan ayında yapılacak Genç Kızılay’ın projesi, etkinlik takvimi de bu süreç içerisinde düzenlenecek. 2 günlük eğitimlerin ardından öğrencilere katılım belgesi verilecek.

Topluluk Danışmanı Fatih Özçelik Kızılay’ın tarihi gelişimini aktardıktan sonra en büyük sorunlarının sosyal sorumluluk olarak belirtti.

Son olarak söz alan Kızılay Şube Başkanı Kemal Demir gönüllü çalışmalarının önemine değindi ve bu çalışmaların yaygınlaşması için desteklerini sürdüreceklerini belirtti.