Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Fas Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında düzenlenen öğrenci değişim programı kapsamında Faslı öğrenciler bugün rotalarını Düzce Belediyesi’ne çevirdi. 11-21 Ağustos tarihinde Türkiye’de bulunacak olan öğrenciler İstanbul ve Düzce’nin hem tarihi hem de kültürel özelliklerini tanıyacak.

Gerçekleştirilen ziyarette Faslı öğrenciler ve Düzce Belediye Başkan Vekili Kadir Badur tercüman eşliğinde birbirleriyle sohbet etti.



“Birer kardeşten farksızız”
Ziyarette konuşan Badur, “Sizleri burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Ümmet anlayışı olsun, ortak tarihi geçmişimizle de birer kardeşten farksızız aslında. Kültürel etkileşimimizin daha da artarak bu tür proje ve etkinliklerle pekişmesini ümit ediyor, ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum.” İfadelerinde bulundu.

“Gençler Ümmet Coğrafyasını Keşfediyor” temalı öğrenci değişim projesi ile Fas ve Türkiye arasında ortak geçmişin benimsenmesi, karşılıklı kültür etkileşiminin sağlanması, sosyal benzerlik-farkların özümsenerek ön yargıların ortadan kaldırılması ve farklı bakış açılarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 10-20 Ekim tarihleri arasında ise Türk öğrenciler Fas’ta bulunacak.

Haber:Ö.YILMAZ